NAROD JEDVA KRPI KRAJ S KRAJEM, A POGLEDAJTE DODIKOVU VILU NA DEDINJU: Kupio je za 850.000 eura (VIDEO)

Uncategorized

Nekoliko godina ranije vijest da je prethodni lider Republike Srpske, sadašnji pojedinac iz Predsjedništva BiH Milorad Dodik kupio imanje u prvoklasnom beogradskom naselju Dedinje, odjeknula je poput bombe.

Tada se u medijima vodila rasprava da je ovo ekstravagantno vlastelinstvo u glavnom gradu Srbije vredelo 850.000 evra.

Srpska demokratska stranka zabilježila je krivične prijave protiv Dodika i još nekolicine iz Pavlović banke zbog dozvole banci da se prijavi za novu kreditnu liniju 2008. godine, tvrdeći da je tadašnji predsjednik Republike Srpske platio dvorac godinu dana ranije, prije nego što je dopustio avans da, kako su skrenuli pažnju, “pokrije temu uzroka gotovine”.

Priča koja je osim toga pružila razlog da se osjećaju dvosmisleno u vezi s ovom kupovinom je da je osporeni avans koji je Dodik izveo zagarantovan pečatom Vlade Republike Srpske, koja ko zna koliko često potvrđuje da se ta politička sila koristi za pojedinačno povećanje.

– Kada je Komercijalna banka prodavala to vlastelinstvo u poglavlju 11, došao sam u situaciju da imam podatke o tome, a potom sam pitao Pavlović banku, vidio potencijalne ishode za dobijanje kredita i kako bih mogao to platiti – legitimirao se Dodik, a potom , posjetivši “Upitnik” na RTS-u, nije se mogao sjetiti kada je kupio ovu nekretninu.

– Sve informacije su tamo. Ne želim da vam pokušam otkriti ili se prisjetiti. Uzet je avans od Pavlović banke, plaćen je ovaj ured – pojasnio je tada Dodik.

Na pitanje da li postoji pečat Vlade Republike Srpske o sporazumu, također se obratio da nije imao ni maglovite ideje, da je nije vidio i da nije bio dužan da zna.

Mediji garantuju da ovo imanje danas vrijedi gotovo blizu 2.000.000 eura, a ako to vrijedi, pogledajte svojim očima.

Leave a Reply