“DOKTORI SU MI REKLI DA ĆU ZA DAN UMRIJETI OD KORONE, PLAŠIO SAM SE DA ZASPIM”: Bio Je Toliko Loše, A ONDA SE DESILO ČUDO

Uncategorized

Su Martin (49) iz Velsa, kojoj su ljekari rekli da “nema šanse” da joj suprug preživi korona virus, spremna je da ga dočeka poslije nevjerovatne borbe za život, koja je trajala tri meseca.

U emisiji na Bi-bi-Sijevom Radiju 4 ispričala je kako je sa decom otišla u bolnicu da se zauvek oprosti od supruga Mela (59), koji je dijabetičar, nakon što joj je saopštena poražavajuća vijest.

Dozvolili su nam da uđemo kod Mela na nekoliko trenutaka. U zaštitnoj opremi od glave do pete oprostili smo se od njega. Rekli su nam da će vjerovatno umrijeti sljedećeg dana – ispričala je ona.
Ali kada je sutradan stigao poziv iz bolnice, koga su se toliko plašili, rekli su im da mu se stanje blago poboljšalo, što znači da mogu da smanje dozu lijeka za pritisak. U tom trenutku osjetili su tračak nade.

Mel je prve simptome korona virusa osetio 19. marta, a deset dana kasnije Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu. Porodica je šest nedelja lebdjela u “nepodnošljivoj neizvesnosti”, dok je on ležao u bolnici u kritičnom stanju. Kada je novi test pokazao da je negativan na korona virus, tokelo mu je bilo ekstremno slabo, a bubrezi su mu otkazali, a kad se najzad probudio, bio je toliko slab da je mogao da odgovori samo trepćući, kaže Su.

Kad smo prvi razgovarali na Fejstajmu, bilo je užasno. Ležao je tamo, beživotno. Oči su mu bile otvorene, ali je gledao u prazno – seća se Su.
Onda su mu namjestili ventil za govor na traheostomu i Mel je najzad progovorio. Upitao ju je kako je, našalio se.

Najzad je počeo da liči na sebe, to je on, vratio nam se. Bio je to prvi zrak svjetlosti poslije dugotrajnog mraka – kaže Su.
Mel je 61 dan bio na respiratoru i 80 dana na Intenzivnoj nezi, pošto je po treći put zaradio zapaljenje pluća. Bojao se da zaspi i pitao je Su – Hoću li se izvući?

Sada su Su Hana (16) i Vilijam (13) saznali da će im se suprug i otac vratiti kući ove nedelje, tri mjeseca nakon što je započeo borbu sa korona virusom. Sve je jači i penje se uz stepenice bez tuđe pomoći, ali će zbog slabe cirkulacije morati da mu amputiraju dio oba palca, kažiprst i vrh srednjeg prsta.

Mel kaže da mu je sada cilj da se potpuno oporavi kako bi gledao sina Vilijama kako igra na utakmici sa svojim ragbi timom.

S obzirom na to da vjerovatno neće igrati prije sledeće godine i znajući Mela, vkerovatno će im do tada uveliko pomagati na treningu – kaže ona.
Novi.ba/Srbijadanas.com

Leave a Reply