VELIKI SKOK BROJA ZARAŽENIH! TRAŽE UVOĐENJE VANREDNE SITUACIJE: U Ovom Dijelu Srbije Je Najgore

Zdravlje

Imajući u vidu da je u prethodnih 17 dana registrovano 77 novozaraženih korona virusom, situacija na području Kragujevca je zabrinjavajuća, zaključak je Кriznog štaba koji je zasjedao juče.

Tim povodom Кrizni štab je, kao savJetodavno tijelo, uputio niz preprouka gradonačelniku i Gradskom veću, o donošenju neophodnih odluka kako bi se smanjio rizik od epidemije.

Ukoliko danas I sutra broj novih zaraženih korona virusom bude veći od 10, razmotriće se mogućnost skraćenja radnog vremena ugostiteljskih objekata i ograničiti broj ljudi na proslavama.

Gradonačelnik i komandant Кriznog štaba Radomir Nikolić je podsjetio da je Кragujevac u prvom talasu imao ukupno 68 zaraženih.

Traže da se proglasi vanredna situacija

Ukoliko rezulati testiranja sutra i prekosutra pokažu da dnevno imamo više od desetoro zaraženih, Štabu za vanredne situacije upućena je preporuka, da proglasi vanrednu situaciju na teritoriji grada Кragujevca. To znači korak dalje u davanju naredbi i odlučivanju – pojasnio je Nikolić i dodao da onda postoji mogućnost zabrane okupljanja u zatvorenom prostoru, organizacije matura, svadbi i proslava čija je sezona krenula i gdje se virus najviše širi.
Svi do sada, zaraženi bili su na nekoj od proslava ne samo u Кragujevcu nego i u Beogradu i Novom Pazaru.

Svi zaraženi do 25 do 35 godina

Naime, rezultati su pokazali da je među 77 novozaraženih raspon godina od 25 do 35. S obzirom na to, da je reč o mlađim ljudima nama se čini da je klinička slika nešto blaža. Međutim, mi ne znamo kojom brzinom može da se proširi na ostalo stanovništvo i moramo da učinimo sve što je u našoj moći da to spriječimo. Sa Policijskom upravom smo se dogovorili da vratimo stari režim kontrole kontakata i izolacije, jer drugačije nažalost, ne možemo. Izgleda da smo zaboravili italijanski i španski scenario, jer smo dobro prošli u prvom talasu. Imamo obavezu prema građanima Кragujevca da u borbi protiv kovida preduzememo najozbiljnije mjere i mi ćemo to i učiniti – poručio je Nikolić.

Sve odluke Vlade Srbije automatski važe i na teritoriji grada Кragujevca tako da u autobuse javnog gradskog prevoza više ne može da se uđe bez maske, a isto važi i za javne institucije, Gradsku upravu, pošte, banke, prodavnice i tržne centre.

(Blic.rs)

Leave a Reply