VELIKA VIJEST – NAUČNICI KONAČNO NAŠLI NAŠU SLABU TAČKU! Evo Kako KORONAVIRUS Vara Naš Imuni Sistem I Razara Ga! Za Sve Su Oni Krivi!

Zdravlje

Pojavom korona virusa u Kini, i otkako su kineske vlasti obavjestile Svjetsku zdravstvenu organizaciju o tome d aje došlo do pojave novog virusa, svi naučnici i ljekari svijeta počeli su da rade nas tome kako bi što prije pronašli vakcinu, a da bi došli do vakcine potrebno ga je proučavati i izolovati.

Vjerovali ili ne od toga je prošlo čak 8 mjeseci i može se slobodno reći da se o njemu zna puno.

Međutim, puno stvari je još nepoznato, a to otežava i činjenica da virus konstantno mutira.
Sadašnja epidemiološka siotuacija u svijetu je iznenadila mnoge ljekare i naučnike jer su svi smatrali da će dolaskom ljeta i toplijih vremena doći do slabljenja virusa kako to obično i biva sa respiratornim virusima, ali vidimo i svjedoci smo da to nije slučaj, nego je čak postao i gori, naročito u zemljama regije.

Naučnici us u posljednjim istraživanjima došli do jednog zapanjujućeg saznanja. Naime, naš imuni sistem dolaskom korona virusa u naš organizam ne može uopšte da prepozna da se radi o virusu, nego cijelo vrijeme misli da je protein i on mu još dodatno pomaže da se razmnoži.

Kada bi naučnici uspjeli dešifrovati enzime unutar virusa onda bi možda moglo lakše da se pronađe određeni lijek i moglo bi se mnogo više znati o njemu, ali kako smo to rekli ranije, izgleda da je virus pametan pa stalno mutira i krije svoje tragove.

Šta vi mislite o ovome? Koje je vaše mišljenje? Podijelite ga s nama u komentarima i ostanite s nama.

Leave a Reply