UPRAVO SAOPŠTENE TUŽNE VIJESTI: PREMINULA JE LEGENDA, Srbija U Suzama

Novosti

Legendarni bokser i trener Metalca iz Valjeva Slobodan Lazić “Cimer” preminuo je u 78. godini.

Lazić je bio trener bokserske reprezentacije Jugoslavije, bivši prvak SFR Jugoslavije u polusrednjoj kategoriji, na čelu nacionalne selekcije koja je na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine osvojila četiri medalje.

Aktivno se “plemenitom veštinom” bavio od 1957. do 1973. godine, bio je član Radničkog, Metalca i Partizana. U prve četiri godine nije znao za poraz, a na oko 300 mečeva čak 240 puta iz ringa je izlazio uzdignutih ruku. Nikad  nije predao meč, a samo je jedan izgubio posle prekida.

Radi se o jednom od najuspješnijih sportista u istoriji Valjeva, koji je za reprezentaciju Jugoslavije zabilježio 67 nastupa.

Lazić je u rodnom Valjevu organizovao školu boksa, koja je iznedrila mnoge uspješne sportiste.

19910124npkosticz3

Na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine bio je stručni posmatrač. Četiri godine kasnije, na Olimpijadi u Los Anđelesu, kao trener reprezentacije doprineo je da Ante Josipović, Redžep Redžepovski, Mirko Puzović i Aziz Salihu osvoje medalje.

Kao predsjednik, prošle godine, slavio je šampionsku titulu “svog” Metalca, prvu u klupskoj istoriji. Proglašen je za počasnog predsjednika kluba. Datum i mjesto sahrane Slobodan Lazića “Cimera” još nisu saopšteni.

(Srbija danas)

Leave a Reply