SVEKRVA MI JE OTKRILA JEDAN TRIK, PJENA ZA BRIJANJE ČISTI ZAGORJELE ŠERPE: Čekajte Da Čujete Kako Se Možete Riješiti Kamenca, OVO MORATE ZNATI

Uncategorized

Sirće, soda bikarbona, limun, so, ali i druge stvari koje sigurno imate u kući mogu zamijeniti mnoge proizvode koje koristite za čišćenje kuće.

Ovi načini su mnogo jeftiniji od proizvoda koje biste inače koristili, a imaju isti učinak.

  1. Uklanjanje zagorjelih mrlja

Ako vam je ručak zagorio i masnoća se zalijepila za šporet, ili dno šerpe, nema razloga za paniku. To sve možete ukloniti uz pomoć obične pjene za brijanje.
Nanesite je na mjesto na kojem se nalaze mrlje, ostavite da djeluje 15 minuta i obrišite krpom. Masne, zagorjele mrlje će nestati bez traga.

  1. Brisanje prašine

Dlake od kose ili prašinu ćete najbolje očistiti sa teško dostupnih mjesta, tako što ćete na dno metle zalijepiti dvostranu ljepljivu traku i preći preko. Na traku će se zalijepiti prašina, priostor će bit čisti, a jedno nećeti imati problema s uklanjanjem dlaka i prašine ni sa metle jer će sve ostati na traci.

  1. Zagorjela hrana u tepsiji

Zagorjelu masnoću i hranu s tepsije možete lako očistiti uz pomoć maslinovog ulja. Premažite tepsiju maslinovim uljem i potom stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni na 20 minuta. Nakon toga će višak masnoće i hrane skliznuti sa površine.

  1. Čišćenje mikrotalasne pećnice

U ovom slučaju, pomoći će vam kora od mandarine. Oguljenu koru stavite u mikrotalasnu na tri minuta pa je izvadite. Zatim sunđerom obrišite pećnicu. Ovako ćete eliminisati sve neprijatne mirise koji su se nakupili od razne hrane.

  1. Uklanjanje kamenca

Kamenca na česmi možete se lako riješiti pomoću limuna. Prepolovite limun i polovinom pređite po površinama zahvaćenim kamencom. On će ubrzo nestati, a česma će blistati.

  1. Efikasno čišćenje stakla

Pomiješajte četvrtinu šoljice sirćeta i tri šoljice vode i dobićete bolje sredstvo za čišćenje stakala od bilo kog komercijalnog proizvoda. Poprskajte prozor ovom smjesom i obrišite krpom.
Istom mješavinom možete čistiti i kupatilo, ali i podne površine.

  1. Vratite namještaju stari sjaj

Tamniji drveni namještaj prebrišite mješavinom tople vode i instant kafe. Tako ćete osvježiti boju.
Unutrašnju stranu kore od banane utrljajte u kožni nameštaj i tako će on biti sjajniji.
Mrlju od hemijske olovke na kožnoj garnituri poprskajte lakom za kosu i obrišite
Kako biste ispolirali stari drvni sto, pomješajte jedan dl maslinovog ulja i 30 kapi limunovog soka. Prebrišite kružnim pokretima i na kraju ispolirajte suhom mekom krpom.

Novi.ba/Stil

Leave a Reply