Sve Što Ste Znali O Koroni, ZABORAVITE: LISTA NAJNOVIJIH SIMPTOMA – Ako Osjetite Bilo Šta Od OVOGA, HITNO Se Javite Ljekaru!

Zdravlje

Svjetska zdravstvena organizacija još od početka pandemije upozorava sve ljude na simptome Covid-19 virusa koji se širi velikom brzinom čak i u ovom ljetnom periodu. Do sada se u medijima pojavilo dosta informacija o koroni i simptomima, pa se tako i lista simptoma samo proširivala. Ipak, važno je napomenuti da se svi simptomi moraju provjeriti i na zvaničnim stranicama Svjetske zdravstvene organizacije, jer svi izvori iz medija nisu toliko pouzdani, pa često dolazi i do zabuna.

Naime, oni i dalje tvrde da su najčešći simptomi suhi kašalj, visoka temperatura i otežano disanje. Ovi simptomi su slični gripi, a gripa ne znači nužno da imate i koronu, pa se razlika najlakše može spoznati kroz dužinu trajanja simptoma. Naime, gripa nastupa naglo, te ima kraći period inkubacije za razliku od korone, koja je u početku blaga. Obična gripa mnogo je jača od korone, a prate je i veliki bolovi u mišićima uz temperaturu i kašalj. Ovi simptomi su intezivni nekoliko dana, ali brzo nestaju.

Kod korone je druga stvar. Naime, simptomi počinju blago, sa suhim kašljem i plitkim uzdasima, a kažu da je i test 10 sekundi pretežno dobar u raspoznavanju simptoma. Naime, ako sumnjate na koronu, udahnite što dublje možete i držite dah dok izbrojite do 10. Ako se u tom periodu zakašljete ili ostanete bez daha, postoji mogućnost da imate koronu. Pored ovih simptoma, koronu karakteriše i gubitak čula mirisa i okusa, što je vrlo važno za znati. U tom slučaju, javite se što prije u svoj matični dom zdravlja kako bi se testirali.

Leave a Reply