Sve Oči Su Jutros Bile Uprte U OVOG Čovjeka: Kad Vidite Šta Je Napisao Na Maski, Neće Vam Biti Dobro

Novosti

Jutros je u jutarnjem programu na državnoj televiziji gostovao Damir Okanović, koji radi u Komitetu za bezbjednost u saobraćaju, a povod njegovog gostovanja bio je razgovor o sve češćim saobraćajnim nesrećama i mogućim uzrocima teških ishoda. Naime, Okanović je došao da pokuša skrenuti pažnju ljudima na to koliko neke odluke u automobilu mogu biti pogrešne i ugroziti ne samo njih, nego i ostale ljude sa njima u automobilu. Ovo se posebno odnosi na sve one ljude koji ne vežu pojas.

Okanović je kazao tokom gostovanja kako je vezanje pojasa još uvijek najveća boljka kod naših ljudi, a pogotovo vezanje pojasa na zadnjem sjedištu. Dosta ljudi još uvijek ne shvata koliko je važno vezati pojas u automobilu, a pogotovo je to teško objasniti ljudima koji sjede na zadnjim sjedištima. Naime, on je rekao kako čak i oni koji vežu pojaseve na zadnjem sjedištu to rade samo zato da ne bi morali platiti kaznu ako ih policija zaustavi, ali malo ko razmišlja o tome šta ti pojasevi predstavljaju. „Vreme je da shvatimo da nije cilj da država uzima pare i puni budžet“, rekao je Okanović napomenuvši da kad ne vežete pojas ugrožavate i ostale u autu.

„Ako ne vežete pojas nazad, ne ugrožavate samo sebe, već i ljude ispred, majku, brata, sestru. Vaše telo kad posle udesa krene napred velikom silinom udara u tu osobu i usmrćuje je.“ On je zbog ovoga na svojoj masci koju je nosio tokom gostovanja napisao „veži pojas“ kako bi još jednom ukazao na važnost poštivanja ovog pravila u saobraćaju koje može spasiti veliki broj života.

Leave a Reply