SRPSKA ŠAMPIONKA PREMINULA 20 DANA NAKON POROĐAJA, A EVO I ZBOG ČEGA: Saopštene Žalosne Informacije

Uncategorized

Smrt šampionke u streljaštvu i mlade žene na samom startu porodičnog života dovela je cijelu Srbiju do suza.

Bobana Momčilović Veličković je preminula u 31. godini poslije veliki post-porođajnih komplikacija.

Borba za život je trajala dvadeset dana, Bobana je poslednjih sedam bila u nesvesti. Naime, došlo je do preeklampsije, bolesti karakteristične za period drugog stanja. Posljednjih dana mozak bio bez funkcije. Nažalost, nije videla dete nijednom. Lkekari su se borili svim snagama da spasu njen život, ali nisu uspjeli.

Novorođenče nije ugroženo, nema nikakvih zdravstvenih problema.

Bobana je bila srpska reprezentativka u streljaštvu, a poslednji veliki uspeh i trofej, našem sportu je donela 27. februara ove godine kada je u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara, osvojila evropsku zlatnu medalju, njenu treću u karijeri, a prvu poslije 2012. godine.

Ova djevojka rođena u Boru 1990. godine zablistala je u finalu u Vroclavu iako je poslije prvih pet metaka zauzimala posljednje o mjesto. Nakon toga je pogodila strogi centar (10,9 poena), a onda ke krenula fantastična serija hitaca i uoči posleosmdnjeg obračuna za zlato imala je više od tri poena prednosti u odnosu na Švajcarkinju Hajdi Tihel Gerber, a u poslednjem hicu samo je dodatno uvećala prednost i na kraju je osvojila zlato sa 3.7 bodova prednost.

Bobana je pre pomenutog evropskog zlata u Vroclavu, najsjajnije odličje osvajala 2010. i 2012. godine. Ona je bila dvostruka evropska prvakinja u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, pobednica svetskog kupa u Minhenu 2016. godine. Bila je deo olimpijskog tima Srbije na Letnjim olimpijskim igrama 2012. u Londonu, i na Igrama 2016. u Rio de Žaneiru. Na Igrama u Riju osvojila je 7. mesto u finalu discipline vazdušni pištolj 10 metara.

Novi.ba/Alo.rs

Leave a Reply