SRPKINJA SA DVOJE DJECE OTIŠLA NA MORE: Kad Je Stigla Na Plažu Zatekla Je JEZIV PRIZOR, OVO JE KATASTROFA (FOTO)

Uncategorized

Sve što juče tokom dana nisu mogli srpski turisti uradila je danas majka sa dvoje dece iz Kruševca. Prešla kolima bugarsko-grčku granicu i bućnula se se nasljednicima u Egejsko more.

Bez obzira na sve, ponosnoj majci nije bilo svejedno na putu do Haniotija.

Rezervisali smo letovanje još pre korone i posle dugo premišljanja odlučili da odemo na more. Posebno smo se zabrinuli tokom jučerašnjeg dana pošto je sve što se dešavalo bio pravi haos – ističe hrabra turistkinja.
Ipak, kako kaže, ništa od onoga što je juče vidjela na televiziji nije doživjela danas na putu.

Išli smo kroz Bugarsku za Grčku i stigli u Hanioti oko 10 ujutru. Na granici smo čekali oko sat vremena, ali nismo imali nikakvih problema. Pored nas videla sam još dva automobila sa kruševačkim tablicama – priča nam jedna od prvih gošći iz Srbije koja je želela da ostane anonimna.
Koliko god to htjela, nije mogla ostati neprepoznatljiva na dugačkoj plaži u Haniotiju. Jedina je sa djecom pričala na srpskom jeziku. Jedina među svega desetak kupača.

Djeca i ja jedva smo dočekali da uđemo u more. Ovo je nešto najlepše što sam doživjela na ljetovanju. Imam osjećaj da je more samo naše. Prava milina – smije se naša sagovornica.
Od večeras, i turisti koji su uplatili aranžmane preko agencija mogu da putuju u Grčku iz Srbije.

Na popularnim grčkim Fejsbuk grupama uveliko se objavljuju prve fotografije naših turista koju se dokopali mora. Ipak, gužvi danas na plažama nije bilo.

U to se uvjerila i ekipa “Blica” koja se sinoć uputila ka jednom od Srbima omiljenom grčkom ljetovalištu Pefkohoriju i jutro dočekala na plažama Kasandre.

Gdje su Srbi? – pitaju se ugostitelji duž puste kilometarske gradske plaže u ovom mjestu na Kasandri, prvom prstu poluostrva Halkidiki.
Poslije deset sati čekanja na granici, porodica Bijelić iz Beograda stigla je na Sitoniju. Dragana Bijelić je za RTS rekla da je na Sitoniju jutros stigla njena porodica i još oko 200 turista. Kaže da su čekali više sati na granici između Bugarske i Grčke.

I ona svjedoči da su plaže su prazne i da nema nikavih barijera između turista. Na ulazu na plaže se postavlja asepsol, ako neko hoće da dezinfikuje ruke.

Na snimcima koje je Dragana poslala vide se potpuno prazne plaže i zaklopljeni suncobrani.

Kaže i da njima niko nije zahtijevao da se testiraju, ali da su na granici ostavili podatke i brojeve mobilnih telefona.

Igra nerava

A samo prije nepuna 24 sata činilo se da nam Grčka nikad nije bila udaljenija… Kolone automobila na graničnim prelazima bile su kilometarske, ljudi su bili nervozni. neizvesnost da li će stići do toliko željenih odmarališta ili ne je ubijala… S druge strane, turističke agencije obaveštavale su preko telefona juče pre podne putnike koji je trebalo da krenu put Grčke da aranžmani ne mogu da budu realizovani pošto Grčka nije otvorila granice za srpske turiste, iako je to bilo najavjljeno.

104480827-865030647335978-5548605434433400526-n

Igra nerava trajala je više sati, sve dok sinoć oko 23 sata ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nije donio željno iščekivanu vijest – srpskim turistima koji su krenuli put Grčke omogućeno da uđu u ovu mediteransku zemlju preko graničnog prelaza sa Bugarskom. Od večeras, put zemlje Helena mogu da putuju i turisti koji su uplatili aranžmane preko turističkih agencija.

(Blic.rs)

Leave a Reply