Šok Na Grobu Ljubiše Samardžića! Kada Su OVO Ugledali, Zanijemili Su, SRCE DA PUKNE OD TUGE! (FOTO)

Uncategorized

Ljubiša Samardžić zasigurno je jedan od velikana jugoslovenske kinematografije, jedan od najboljih glumaca stare garde kojeg su svi voljeli gledati na malim i velikim ekranima. Ovaj veliki umjetnik iza sebe je ostavio bogato kulturno naslijeđe, a sigurni smo da će i mnoge generacije da ga pamte po njegovim kultnim ulogama u filmovima, Valter brani Sarajevo, Bitka na Neretvi, Sutjeska, ali i u serijama Policajac sa Petlovog brda, Bolji život i još veliki broj važnih naslova.

Vijest o njegovoj smrti pogodila je sve kolege i prijatelje, a preminuo je nakon teške bolesti u 81. godini života, 2017. godine. Skoro tri godine su prošle od njegove smrti, a iako je veliki broj ljudi tugovao, sada se čini kako su ga svi zaboravili. Naime, njegov grob toliko je zarastao da se više ni ne vidi Ljubišina nadgrobna ploča od rastinja i puzavica. Jedan od čuvara je dao izjavu za novinare te je rekao kako najmanje 6 mjeseci niko nije ni došao na njegov grob, a kamoli ga počistio.

Ovo je zapravo porodična grobnica, a Ljubiša je sahranjen pored svog sina, Dragana. Njihovi grobovi su sada totalno zapušteni, a nema naznaka da iko ikada dolazi tu. Ljubiša je i prije smrti tražio da ga se kremira, a želja mu je nakon smrti ispunjena, te nije htio da se njegova urna nalazi u Aleji zaslužnih građana, već na drugom dijelu groblja gdje leži njegov sin jedinac. Ljubiša je bio i ostao jedan od najvećih, pa je stoga ovakav prizor još tužniji. Možda nakon ovoga barem neki njegov obožavalac poduzme nešto da se grob ovog velikana dovede u red.

Leave a Reply