SKRAĆENO RADNO VRIJEME UGOSTITELJSKIH OBJEKATA, KRIZNI ŠTAB ODLUČIO: Pobuna U Cijeloj Državi, UGOSTITELJI NAJAVILI PROTESTE

Uncategorized

Federalni krizni štab donio je jučer naredbu kojom se zabranjuje rad ugostiteljskih objekata iz ponoći. Logika takve odluke svakako je upitna samim tim što je naviše gostiju preko dana.

Zbog toga je reagirao i Udruženje ugostitelja. Pismo je potpisao vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata Denis Stojnić.

“Kao predstavnik Udruženja ugostitelja želio bih kao i svi ugostitelji znati da li se ovo vrši direktan udar na nas male privrednike?! A, ovo pitamo iz razloga jer postoje mnoge nelogičnosti u vezi ovih naredbi.

Najveća nelogičnost je da ugostiteljski objekti ne rade iza ponoći, zato vas stoga pitam da li virus napada samo poslije 24:00 sata ili poslije navedenog vremena izlaze ljudi koji su zaraženi korona virusom pa se iz tog razloga stavlja ova naredba?

Trpili smo razne nepravilnosti i u samom jeku pandemije ali ovo sada prevršuje svaku mjeru i opet se dovode na krajnju ivicu egzistencije i preživljavanja uposlenici u ugostiteljskim objektima, ali i mi vlasnici i svi drugi mali privrednici.

Uz sve to opet se stavlja kao naredba socijalna distanca dok gradski prevoz sasvim normalno funkcioniše. Nisu samo ugostitelji izloženi ovom teroru i strahu nego i masa drugih privrednika. Ovo je oduzimanje građanskih sloboda i još samo da dobijemo upute kako da udišemo i izdišemo vazduh i to će biti to ali i kraj životu, stvaranju i ulaganju u našu državu.

Najžalosnije u svemu da je gotovo svim evropskim gradovima počeo normalan život i jednostavno je prihvaćeno prisustvo virusa, dok se kod nas iznova vraćamo na početak krize.
Ujedno vas i obavještavam da će u najskorije vrijeme biti preciziran datum gdje će svi privrednici izaći na ulicu tj. na proteste – mirne demonstracije i iskazati svoje nezadovoljstvo prvenstveno radom kriznog štaba i gušenjem privrede. Datum će biti objavljen putem facebooka i medija.
Molim sve privrednike da nam se pridruže i podrže nas u ovim teškim danima”, navodi se u pismu Udruženja

Nije problem da nas zatvorite ali dajte svim privrednicima i njihovim uposlenicima novac kao sto to rade u Evropskoj uniji i kao sto su to učinili komšije u Srbiji i Hrvatskoj.Zaduzili ste se od MMF-a E molim lijepo uplatite nama običnim smrtnicima i mi ćemo i onako vraćati taj dug evropskim Bamksma.

Novi.ba/Raport.ba

Leave a Reply