SADA JE SVE OTKRIVENO – Procurile Informacije O Sastavu Vakcine, Celi Svet Se ZAPREPASTIO: Od OVOGA Napravljena Ruska Vakcina Protiv Korone?! (VIDEO)

Zdravlje

Već unazad nekoliko dana se priča konstatno o tome kako je Rusija napravila prvu vakcinu protiv korona virusa, a tek onda se digla ogromna bura oko toga da li je ta vakcina bezbijedna ili ne. Dok Rusi tvrde da je ona potpuno bezopasna i da može zaštititi ljude, Svjetska zdravstvena organizacija i veliki broj zapadnih država se ne bi složio sa time. Oni smatraju kako vakcina nije dovoljno testirana, te da se ne može smatrati sigurnom za upotrebu.

Međutim, kada se pogleda iskustvo i ugled Nacionalnog istraživačkog centra „Gamalej“, reklo bi se kako nema mjesta za strah i sumnje, jer je upravo ovaj naučni centar razvio i prvu vakcinu protiv ebole , koja je bila uspješna, a direktor centra Aleksandar Gincburg je rekao kako im je upravo ta tehnologija pomogla kako bi razvili i ovu vakcinu protiv korone. Korištena je ista tehnologija kao kod razvijanja vakcine protiv ebole, odnosno riječ je o istoj tehnološkoj platformi, po kojoj se vrši vektorsko unošenje gena u ljudske ćelije. Ovaj metod je nastao kako bi se liječile druge bolesti pomoću genske terapije, ali se sada koristi i za razvijanje vakcine.

Naime, pomoću te tehnologije, može se odrediti tačna doza koja je potrebna organizmu te je izuzetno precizna. Gincburg je naglasio da ova vakcina ni u kojem slučaju neće uticati na zdravlje osobe koja ga primi, ako je osoba u trenutku primanja vakcine zdrava. Ovime samo još jednom pokazujemo koliko smo kao društvo napredovali, a otvara se put i za liječenje nekih drugih teških oboljenja. Video o ovome pogledajte OVDJE

Leave a Reply