REKLI SU MI DA NIKADA NEĆU OSTATI TRUDNA, A ONDA SAM ČULA ZA OVAJ ČAJ: Sad Očekujem Prvu Bebu, SVAKA ŽENA TREBA ZNATI ZA OVU TRAVU!

Zdravlje

Na nekoliko foruma posvećenih ženama pronašli smo koliko se piše o ljekovitosti ove biljke.

Ova vrlo rasprostranjena biljka ima nekoliko desetaka imena, a poznata je i kao divlji bosiljak, marulja, očajnica, gorska metvica i slično.

Službeno ime ove biljke je Valerijana officinalis i Marrubium vulgare. Marulja se od davnina koristi kao ljekovita biljka, a može se pronaći na gotovo svakoj livadi. Uglavnom se koristi za liječenje plućnih bolesti, ali i kod ženskih bolesti i problema. Od ove biljke se priprema čaj, a narodni recept govori kako je ovo biljka koja će pomoći povećati plodnost kod žena.

Može narasti do 60 centimetara u visinu, zeljasta je biljka i ima bijele cvjetove bez peteljki.

Cvate od jula do septembra, a najviše je rasprostranjena u području srednje i sjeverne Europe. Sadrži flavonoide, tanine i eterično ulje. Bere se u vrijeme kada cvate, a ako je namjera da se koristi u ljekovite svrhe, skuplja se cijela biljka.

1

Mnoge žene zaklinju se u ljekovitost ove biljke koja pomaže protiv sterilnosti. Osim za razne tegobe koristi se za čišćenje organizma od toksina ali i jačanje imuniteta. Ovo su glavne boljke za koje se može koristiti macina trava:

čišćenje jetre i žući
upale grla i plućne bolesti
iskašljavanje
toniziranje i čišćenje bubrega i mjehura
jačanje cijelog organizma
bolesti kože
ženskih problema i plodnosti
ZA POTICANJE PLODNOSTI

Od svih ljekovitih svojstava, marulja je najpoznatija po tome što se koristi za liječenje ženskih bolesti te potiče plodnost kod žena. Ova biljka može se koristiti za izradu čaja koji se po narodnom vjerovanju treba biti tri puta u danu kako bi se pomoglo da žena zatrudni. To je jedan od razloga zašto se ova biljka naziva i očajnicom. Ona prije svega pomaže uspostavljanje pravilnog menstrualnog ciklusa te regulira rad spolnih žlijezda i proizvodnju spolnih hormona. Ovako možete pripremiti čaj za plodnost:

jednu kašiku macine trave prelijte s 2,5 dcl hladne vode
ostavite da proključa na vatri
kada proključa poklopite ju i ostavite da stoji barem sat vremena
nakon toga ju procijedite
dnevno pijte do četiri doze
Ovaj čaj ne bi smjele piti za vrijeme menstruacije, niti ako imate nekih drugih problema i oboljenja.

Ako želite povećati plodnost pijte ga u ovim dozama oko mjesec dana pa nakon toga uzmite kratku pauzu. Kako bi za sigurno došli do prestanka sterilnosti, pijte ga oko tri mjeseca.

Nakon toga obavezno napravite dužu pauzu, barem od tri mjeseca jer bi u suprotnom moglo doći do hipertenzije. Kada dođe do trudnoće, prestanite piti ovaj čaj.

(Novi.ba/magazin.hr)

Leave a Reply