Prst Mi Je Došao U Stanje Truljenja, Mislila Sam Da Će OTPASTI: Gljivice Na Noktima Su Se Samo Širile, A Onda Sam Napravila Magični SASTOJAK I Spasila Noge! (FOTO)

Zdravlje

Svi smo barem jednom u životu imali ovaj problem, a što je najgore jednom kad ga dobijete, teško da ga se više ikada možete riješiti. Kad god pogledamo dječija stopala, ona izgledaju tako lijepo pogotovo jer malo koje dijete ima ovakvu vrstu problema, dok ne odraste. Naime, gljivice na noktima su postale toliko učestale, da skoro i ne postoji osoba na svijetu kod koje se nije barem jednom desilo da im dođe do svraba ili zadebljanja noktiju.

Ako se pitate zašto je kod nekoga izražen neugodni miris kada izađe iz cipela ili patika, odgovor leži upravo u gljivicama, jer one pored zadebljanja mogu izazvati i vrlo neugodan miris stopala. Iako dosta ljudi koji imaju taj problem peru noge konstantno, mjenjaju i čarape, rade sve kako bi spriječili mirise, oni su i dalje tu, a to je jasan znak da su gljivice već uzele maha. Iako postoji veliki broj preparata danas koji bi trebali pomoći, oni su vrlo skupi a zapravo i nemaju onaj efekat kojem se nadamo, pa to sve skupa i nema nekog smisla.

Ipak, postoje neki prirodni lijekovi koji vam mogu pomoći više nego bacanje novca, a to su kokosovo ulje koje ćete stavljati tako što dobro očistite područje sa gljivicama, a zatim namažete kokosovim uljem i ostavite da stoji 15tak minuta. Ovaj postupak bilo bi dobro ponavljati tri puta svaki dan, kako bi vidjeli konkretne rezultate. Pored toga možete namazati i svoja stopala, kako bi ih adekvatno nahranili.

Leave a Reply