POZNATI VIRUSOLOG UPOZORAVA Na Vrlo VAŽNU STVAR: Svi Radite OVU STVAR POGREŠNO, Možete Dovesti U OPASNOST I Sebe I Svoje Najmilije – EVO Kako Trebate Postupati! (FOTO)

Uncategorized

Doktorica Ana Gligić je istaknuta u medicinskim krugovima kao veliki stručnjak i profesionalac, a iza sebe ima i zavidnu karijeru koja traje dugi niz godina. Ona se u medijima ne eksponira previše niti voli da daje neka predviđanja, ali isto tako dr Gligić veoma dobro zna o čemu priča kada se radi o novom virusu, kovid-19. Naime, ona je već nekoliko puta upozoravala na ovaj virus i na štetne posljedice koje on ostavlja na opšte zdravlje ljudi, a sada je ponovno imala potrebu da se obrati ljudima.

Naime, dr Gligić kaže kako skoro svi građani rade veliku grešku tokom nošenja maske. Prvo što se sve češće može vidjeti na ulicama Beograda, ali i ostalih gradova jeste nošenje maski „na pola lica“. Dakle, niko ne nosi maske preko nosa, već samo preko usta, što je totalno pogrešno, jer u biti onda kao i da se ne nose maske. Još jedna stvar koju je primjetila jeste da veliki broj ljudi kada ne koristi maske, nosi ih na podlaktici, što može biti veoma opasno, pogotovo jer onaj dio koji ide na lice naslanjaju na ruku, na kojoj se može naći veliki broj raznih bakterija i virusa, ne samo korone.

Dr Gligić kaže da je vrlo važno prije upotrebe maske prvo oprati ruke, a isto tako napominje da se platnene, odnosno višekratne maske ne bi trebale nositi dva puta, bez da se operu ili barem sterilizuju peglanjem. Ovo vrlo često vidi svuda naokolo, a može napraviti veliku štetu. Ona i sama kaže kako maska ne može zaštititi od čestica virusa, ali može zaštiti od kapljične infekcije kihanja ili kašljanja, pa se ipak smanjuje rizik nošenjem maski.

Leave a Reply