POZNATI NAUČNIK IZNIO NOVE ŠOKANTNE TVRDNJE: Ne Postoje Ni Pandemija Niti Drugi Talas Korone, A EVO I ZAŠTO, Čovjek Sve Objasnio!

Zdravlje

Ruski naučnik došao je do novih zaključaka koji su iznenadili javnost u mnogome. Naime, on tvrdi kako ne treba da postoji bojazan od novog rasta oboljelih, barem ne na onom nivou da se proglasi pandemija. Ove tvrdnje je kazao poslanik Državne dume Rusije, koji je također i član Ruske akademije nauka Genadij Oniščenko.

Oniščenko kaže kako nema potrebe ni pričati o novoj pandemiji virusa ove vrste, jer je prošlo sedam mjeseci od pojave prvog slučaja u Kini, a u tom čitavom periodu nije došlo do neke značajne mutacije virusa, pa smatra da se to neće ni desili. On kaže da je zbog toga ovaj virus i jednistven. Njegovi stavovi oko SARS-a i MERS-a su isti, jer također smatra da ni oni nisu značajno mutirali, kao što se recimo dešava kod gripe.

Oniščenko je najavio kako će u jesenskom periodu zasigurno biti još oboljelih od korone, ali da to neće uzrokovati novu pandemiju. On smatra kako čak ni sada, kada raste broj oboljelih, ta brojka nije toliko ni značajna, jer cifra od 10 miliona za virus koji se kapljično prenosi nije ništa posebno. Samo u Rusiji se od gripe u jednoj godini razboli 6 do 7 miliona ljudi. Oniščenko kaže kako čak 40% ljudi nema simptome uopšte i da oni uopšte nisu opasni, samo trebaju paziti da ne dolaze u kontakt sa starijima koji jesu ugrožena kategorija, a to će napraviti ako poštuju propisane mjere. Tzakođer je naglasio da se mora voditi računa o informacijama koje se plasiraju u javnost, te da zvaničnici moraju govoriti objektivne informacije ljudima, a ne stvarati paniku.

Leave a Reply