Poznati Doktor (105) Zaprijetio: Ukoliko MISLITE DUŽE ŽIVJETI IZBACITE OVE NAMIRNICE IZ KUĆE – Ako Želite Da Živite, Budite Pametni!

Novosti

Zaista je mnogo stvari koje se smatraju lošim po naše zdravlje, a koje su se radile i prije.

Od konzumiranja cigareta, preko manjka fizičke aktivnosti, pa sve do namirnica koje se sve više konzumiraju a nikako nisu dobre za nas. Vjerujemo da skoro svaki dan imate priliku čitati o tome kako neki poznati doktori, nutricionisti i intelektualci savjetuju da se neke namirnice ne konzumiraju, zbog toga što navodno svojim sadržajem štete čovjekovom zdravlju.

Tako je sada čuveni britanski doktor Bill Frankland koji danas ima 105 godina, u jednom intervjuu kazao kako nas sirovi životinjski proteini i hrana životinjskog porijekla mogu jako lako ubiti, začepiti naše vene, povisiti nivo lošeg holesterola i povećati rizik od srčanog ili moždanog udara.

Doktor Frankland koji i dan danas radi iako je prešao 100 godina tvrdi da sirovi životinjski proteini kao što su sirova piletina, odresci ili riba mogu biti jako štetni za našu probavu.

Zbog toga izbacite sirovo meso i sirovu ribu iz svoje prehrane. Ako želite dugo ostati zdravi, iz prehrane izbacite sirovu ribu i meso ili bilo koje druge sirove životinjske bjelančevine. Ako volite jesti ribu, odrezak ili piletinu, dobro ih termički obradite da bi bili koliko toliko zdravi za jelo i za naš organizam.

Pazite da meso koje konzumirate potiče od životinja na ispaši, a kada je riječ o ribi, neka to bude riba koja se ne uzgaja u ribnjaku.

Organsko uzgojena perad ili teletina vjerovatno sadrži mnogo manje bakterija, zbog toga pažljivo birajte hranu za svoju prehranu.

Leave a Reply