POZNATA SALVETA Nije U Dobrom Stanju: Plakala Pred Svima: EVO Šta Joj Se Desilo Sa Deteta, Cela Nacija U SUZAMA Slušala Njene Reči (FOTO)

Uncategorized

U današnje vrijeme nije nimalo lako biti glumac – većina njih ima žar u sebi i ljubav prema tom poslu, ali se mora priznati da se danas najmanje ulaže u segment glume, pozorišta i kinematografije. Nažalost, iako situacija ni ranije nije bila bajna, tek sada je došlo do velikog problema za glumce i radnike u pozorištima i općenito u filmskoj industriji, obzirom da im je pandemija sada uzela i posljednje mjesto za rad, a to su pozorišta. Filmovi i serije se skoro ni ne snimaju, obzirom da se ne mogu ispoštovati sve mjere, a pozorišta više ne rade nego što rade.

Iako su prije par mjeseci pozorišta otvorena, veliki broj ljudi ipak ne ide u pozorište upravo zbog bojazni da bi moglo doći do prenosa zaraze u zatvorenom prostoru. Posla za glumce skoro i da nema, neka od najvećih glumačkih imena uspiju ostvariti pokoji angažman, ali svi oni koji su iole manje poznati nemaju taj luksuz. Glumica Ljljiana Jakšić najbolje je to osjetila na svojoj koži, jer je u jednom intervjuu pričala upravo o tome kako živi vrlo teško zbog krize.

Naime, ona je kazala kako već godinu dana ne zarađuje skoro ništa, a da detetu mora priuštiti barem osnovne stvari, što je jako teško, pa je često zna poslati u školu i bez novca za užinu, jer jednostavno nema odakle da to sve priušti. Troškovi života su ogromni, a kad nema zarade, nema nas nigdje, kako je i sama rekla, te se nada da će se u narednih par mjeseci nešto desiti, da će se situacija malo primiriti kako bi se mogla vratiti poslu.

Leave a Reply