POTOP KAKAV SE NE PAMTI! DOŠLO DO IZLIJEVANJA RIJEKE, POPLAVLJENE KUĆE: Obustavljen Saobraćaj, Sve Ekipe Na Terenu!

Uncategorized

Uslijed obilnih padavina koje su zadesile Dragačevo tokom prethodne noći i tokom dana došlo je do izlivanja opštinskih vodotokova prvog i drugog reda kao i Tijanjske reke. 

– Trenutno su potopljena tri domaćinstva, pod vodom su se našli stambeni i pomoćni objekti u Tijanju – rekao je Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

pjimage-7

Usled izlivanja Tijanjske reke, došlo je do prekida saobraćaja na putu Guča – Lučani u naseljenom mjestu Puhovo.

– Dežurne ekipe su na Lučanskom potoku kod crpne stanice gdje prepumpavaju vodu, kao i sve ekipe JP ”Dragačevo putevi’ i JKP ”Komunalac” jer je došlo do velikih oštećenja nekategorisanih putnih pravaca kao i nekoliko mostova u Tijanju i Turici – istakao je prvi čovjek opštine Lučani.

Stepen oštećenja mostova biće utvrđen nakon povlačenja Tijanjske rijeke, a sve dežurne ekipe će biti na terenu tokom čitave noći.

pjimage-4

Za sada nema opasnosti od izlivanja Bjelice u Đerađu i Dljinu, jer prema Dolovićevim reijčima, novi bedem kao sistem odbrane dobro funkcioniše.

Na snazi je obustava saobraćaja na državnom putu Pakovraće-Lučani preko Markovice i Pakovraće-Kratovska stena-Lučani-Guča, saopštavaju iz JP “Putevi” Srbije.

Leave a Reply