Poruka Na Ogradi Koja Je ZAPREPASTILA SRBIJU. Cijela Porodica U Izolaciji, Traže Pomoć, Jer Nemaju Šta Da Jedu- TUGA I ŽALOST (FOTO)

Uncategorized

Više je nego očito da je epidemiološka situacija u Srbiji svakim danom sve lošija i lošija, te da se broj zaraženih povećava iz dana u dan. I mada je Krizni štab uveo neke nove restriktivne mjere koje su se počele upražnjavati, rezultati istih se još ne vide, jer zaraza i dalje bukti. U nekih 20 gradova u Srbiji je proglašena i vanredna situacija, a jedan od njih je i Šabac, a iz Šapca stiže i jedna fotografija koja je ovih dana bukvalno zapalila društvene mreže..

Naime, na ogredi ispred jedne kuće je osvanula poruka porodice koja živi u toj kući, i na pruci oni obavještavaju sve da je cijela porodica u izolaciji, a radi se o porodici koja ima šest članova. U pitanju je porodica Jekić, koja živi  u selu Pocerskom Metkoviću u blizini Šapca, ta su zbog korone svi u izolaciji, a njihove komšije se nisu baš pokazale nekim komšijama, jer svi sada tu kuću zaobilaze u velikom luku, a s obzirom da od komšija nema nikakve pomoći, ova porodica je bila primorana da postavi ovu poruku na ogradi u nadi da će neko ipak obratiti pažnju na njih

Zbog toga što niko od njih ne smije da napusti kuću, ostali su bez zaliha, te nemaju ni hrane ni lijekova, a u poruci su napisali da ih niko ne posjećuje niti bilo ko pita da li im je nešto potrebno. Naređeno im je da ne smiju napuštati svoj dom, a non stop ih provjeravaju da li su svi u karantinu, ali niko ne mari da li imaju hrane i lijekova. Fotografiju, koja se pojavila i na društvenim mrežama je postavila Zorica Jokić, koja se i sama nalazi u kući.

Leave a Reply