POLITIČARA UBIO GROM NA OTVORENOJ ZABAVI: Napravio Kobnu Grešku Koja Ga Je KOŠTALA ŽIVOTA (FOTO)

Uncategorized

Svatko od nas je već uveliko upoznat sa raznim pričama o tome kako grom udari ljude i da većina podliježu od takvih vrsta udara, ali se ipak mnogi i dalje ponašaju prilično neodgovorno tokom nevremena i grmljavine. Većina takvih priča danas se smatra samo mitovima te mnogi tvrde da to nije tačno, a onda kada se desi nesretan slučaj, svi se hvataju za glavu. Nakon toga, neko vrijeme se pridržavamo svih mjera zaštite, ali se poslije opet opustimo i ne razmišljamo o tome.

Tako nešto vjerojatno se desilo i ovom političaru koji je stradao kobno od udara groma samo zato što je napravio jednu grešku zbog nerazmišljanja. Naime, njemački lokalni političar iz vladajuće CDU stranke u njemačkom gradu Henštet umro je od udara groma, iz veoma nesretnih okolnosti. On je navodno prisustvovao jednoj zabavi na otvorenom sa svojim prijateljima, a vrijeme se naglo pogoršalo, pa su se već počeli polako razilaziti. On je u tom momentu morao ići obaviti malu nuždu, a kako su se nalazili u prirodi, nije bilo toaleta, pa je samo otišao malo dalje od njih. Nakon toga je trebao ići kući kao svi gosti, ali se to nije desilo.

Naime, on je otišao tokom nevremena do, ni manje ni više nego stuba za struju kod kojeg je obavljao nuždu. Počelo je nevrijeme, a grom je udario u taj stub. Niko K. bio je ambiciozni mladi političar, htio je da uđe uskoro i u okružni savjet, odakle bi se dalje otisnuo u ozbiljnije političke pozicije. Na žalost, nije bio te sreće i zbog svog nerazmišljanja danas više nije sa nama.

Leave a Reply