POLICIJA ZAPOČELA EVAKUISANJE GRAĐANA, 4 OPŠTINE POD VODOM: Katastrofa kakva se ne pamti

Uncategorized

Proglašena je vanredna situacija u Osečini, Krupnju, Loznici i Ljuboviji, a zbog velikih padavina raste nivo reka u zapadnoj Srbiji. Na gornjem toku Zapadne Morave i na Kolubari očekuje se veći porast.

Popodne se kod Osečine izlio Jadar i poplavio oko 150 kuća i nekoliko privrednih objekata. Proglašena je vanredna situacija u Osečini, Krupnju, Loznici i Ljuboviji gdje je trenutno najkritičnije jer je reka poplavila centar varošice. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva.

Poplave u okolini Krupnja. Jadar je nabujao, a mnoge njive su pod vodom. Narod se već organizuje da brani

Stanovništvu u slivu Jadra naređeno je da izmjeste namještaj i tehniku iz prizemnih dijelova kuća jer se iz pravca Krupnja i Osečine očekuje veliki poplavni talas.

Nakon konsultacija sa načelnikom Sektora za vanredne situacije Predragom Marićem, ministar policije Nebojša Stefanović uputio je dodatne snage SVS-a i pripadnike Žandarmerije u opštinu Osečina, kako bi pomogli građanima čije su kuće ugrožene usled izlivanja reke Jadar.

Obilne padavine izazvale su brojne probleme meštanima Mojkovića nadomak Krupnja, jer se reka toliko izlila iz svog korita da je ne moguće da bezbjedno stignu do svojih domova.

Leave a Reply