OVCE SVI VIDITE, ALI DA LI VIDITE JOŠ JEDNU SKRIVENU ŽIVOTINJU? Dobro Se Sakrila, SAMO GENIJALCI MOGU DA JE NAĐU

Uncategorized

Ponovo se vraćamo masiranju vaših moždanih vijuga, dodatne aktivnosti za vaš um ne smiju izostati ni danas. Dobro je poznato da kao što i vaše tijelo zahvaljujući dodatnoj aktivnosti postaje vitalnije tako je i sa mozgom. Treba redovno raditi „umnu gimnastiku“. Mnogo je načina da pospješimo rad našeg mozga, od obavljanja jednostavnijih umnih vježbi tipa križaljke, od vuzelnih zagonteki i zavrzlama. Bilo kako bilo za svaki od ovih zadataka mozak se mora iznimno naraditi pa će te samim tim imati i znatan efekat na duge staze.

Mnogi su mišljenja da se umne vježbe u mnogome odražavaju na kvocijent inteligencije, zbog čega su i osnovane mnoge kompanije koje se primarno bave razvojem sistema za trening uma. U tom polju su razni zadaci bilo iz prirodnih nauka ili pak vizuelni problemi, zagonetke ili iluzije. Uglavno sve što pokreće um posmatrača da razmišlja o mogućim rješenjima. Mi vam danas donosimo još jednu vizuelnu zagonetku, u svijetu jedna od najpopularnijih zagonetki u ovom stilu je „Gdje je Valdo“, na kojoj posmatrač mora pronaći dječaka Valda u prugastoj majici. Naša zagonetka u glavnoj ulozi ima stado ovaca, ali nisu samo ovce prisutne. Naime tu se nalazi još jedna životinja, koja se vješto sakrila.

Ni ne sumnjamo da ste uspjeli pronaći skrivenu životinju. U nastavku se nalazi i slika sa zaokruženim rješenjem. Znači rješenje je bio mali pas ovčar. Rijetki uspjevaju pronaći ovog psa za kraće od 20 sekundi, ako ste vi među njima budite zadovoljni sa svojim umom i njegovom sposobnošću za rješavanje vizuelnih zagonetki.

Leave a Reply