OVAJ TEST RAZOTKRIVA KOLIKO STE INTELIGENTNI: KOLIKO LICA VIDITE NA SLICI?! Što Je Više Lica, To Je Više Pameti!

Uncategorized

Ponovo smo tu da zajedno masiramo naše moždane vijuge, trening sive mase ni danas ne smije izostati. Ponovo je u pitanju jedna vizuelna zagonetka, pa dobro više je u pitanju iluzija. A kao što je inače slučaj sa vizuelnim iluzijama i ova je izazvala veliku pažnju na društvenim mrežama i kod nas kao i u svijetu.

Kao i svaka iluzija, i ova iziskuje mnogo koncentracije i jaku moć zapažanja. Slika predstavlja stablo sa suhim granama a uz stablo su vidljiva dva lica koja su okrenuta jedno prema drugom. Vjerovatno se pitate šta je tu posebno. Ono što je izazvalo veliku pažnju jeste različita percepcija ove slike kod mnogih ljudi. Koliko god osoba ju je posmatralo nikada se nisu mogli usaglasiti koliko lica zapravo vide na slici.Sada ste sigurno zaintrigirani, sjedite i dobro proučite sliku pa se odlučite koliko vi lica vidite, a da bi vam bilo zanimljivije postavite isti zadatak vašim ukućanima. Sigurno će biti zanimljivo da čujete drugo mišljenje. Po običaju pronalazak lica u krošnji drveta varira, neka su jednostavna za pronaći, jer priznajmo očigledna su, dok su neka malo skrivenija i morate promjeniti orjentaciju slike da ih uočite. Ipak ako ste dosta vizuelno orjentirani onda nećete imati poteškoća da uočite ni ta skrivenija lica.

Jedina informacija o pozadini ove slike je njeno ime „Slika nacionalnih lidera“, za sada je nepoznato ko je umjetnik iza ovog djela, ali očigledno je da se uloženi trud isplatio. Ako ste imali teškoće pronaći skrivena lica sigurno će vas naziv slike uputiti u pravom smjeru. Sretno.

Leave a Reply