OVAJ SIMPTOM SE POJAVI PRIJE SVIH OSTALIH: Dobro Pogledajte Kožu I Usta Je Ako Se Desi Ova Promjena, Može Biti OPASNO

Zdravlje

Tri vrste osipa prema riječima stručnjaka su još jedan potencijalni simptom infekcije kovidom-19.

Prema rečima istraživača King’s College u Londonu osip je četvrti ključni simptom koji pokazuje kod pacijenata da su zaraženi kovidom-19. Tri simptoma kojima se priključila i promena na koži su – visoka temperatura, kontinuirani kašalj i gubitak čula mirisa i ukusa.

Studija u kojoj je učestvovalo 366.000 pacijenata iz Velike Britanije zaraženih korona virusom pokzala je da 8.8% imalo je osip na koži. Nešto više od 12.000 pacijenata imalo je neki oblik reakcije kože na virus.

U slučaju 17% pacijenata osip je bio prvi simptom i znak da su zaraženi.

Promjene na koži su se najčešće pojavljivale u tri oblika – crveni pečati ili tačkice koji peckaju na određenim dijelovima tijela, crveni krugovi koji se pojave na bilo kom dijelu tijela – najčešće na laktovima i kolenima, nogama i rukama, i ljubičasti plikovi na prstima ruku i nogu.

zz7k9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtm1jn01eqv8vzjvjmzq5mwnhnmy4mgixote1nmnkmzy3mtzlyji4mjquanbnkzmczqkeaieaaq

Takođe, još jedan od simptoma je promjena u usnoj duplji. Pojava mrlja na jeziku i lezija u ustima takođe su od strane naučne zajednice svrstani u simptom kovida-19.

crvenilo

(Žena Blic)

Leave a Reply