OVAJ Simptom Se Javlja DANIMA Pre Ostalih Simptoma – SPASITE SE NA VREME Od Korone! (FOTO)

Zdravlje

O simptomima korona virusa se spekuliše još otkako se proširila iz Kine u ostale dijelove svijeta, a često su se na početku objavljivale i netačne ili polutačne izjave i tvrdnje o ovom virusu, iako to nije bilo namjerno, nego je čisto bilo nepoznavanje same materije. Naime, veliki broj stručnjaka se složio da ovako nešto još nisu vidjeli pa zbog toga nisu mogli ni reagovati na vrijeme.

Ipak ono što je barem sad zasad utvrđeno jeste da su glavni simptomi ove respiratorne infekcije kašalj, temperatura i teško disanje, dok se vrlo često javlja i gubitak čula ukusa i mirisa, a u posljednje vrijeme veći broj ljudi koji su bili zaraženi, žalili su se na stomačne tegobe i povraćanje. Ono što je naročito zabrinjavajuće jeste činjenica da su neki simptomi vrlo sličnii prehladi, odnosno sezonskom gripu, a stručnjaci se plaše kako bi upravo to moglo izazvati još veću konfuziju i dovesti do još gorih slučajeva nego što je to sada, jer će biti veoma teško uočiti prve simptome korone, a ne gripe. Ipak, postoji još jedan simptom koji se može javiti čak i prije nego ovi uobičajeni simptomi korone.

Doktori tvrde da je glavobolja jedan od najčešćih simptoma koji se zapravo najviše zanemaruje. U našoj kulturi glavobolje se smatraju svakodnevnicom, pa niko ne razmišlja šta bi mogla biti pozadina osim „migrene“. Ipak, čini se kako se ovaj simptom ne smije zanemarivati, pogotovo ako nakon glavobolje osjetite i grebanje u grlu, što je znak da ste vrlo vjerojatno inficirani koronom. U tom slučaju, trebate se što prije liječniku u kovid ambulanti.

Leave a Reply