OVAJ ČOVJEK JE IZRAČUNAO KADA ĆE SE ZAVRŠITI EPIDEMIJA KORONE: Ranije Je Nego Što Mislite! EVO DATUMA

Uncategorized

Inženjer Petar Kočović napravio je matematički model za epidemiju koronavirusa s kojom se trenutno suočavamo. Prema njegovim proračunima, kraj bi mogao biti 6. avgusta.

  • Međutim, to su podaci od prekjuče, juče sam propustio sa novim podacima za taj dan, što je bacilo na april sljedeće godine. Podaci su dnevni prirast zaraženih, to gledamo, ne posmatramo umrle, one koji su ozdravili, nama je najbitnije da zaražene svedemo na minimum, onda će se smanjiti i broj umrlih – kaže Kočović za N1 info.

Kako je rekao, pratio je šta kažu velike institucije, kao što su Imperijal koledž, Oksford, Univerzitet u Singapuru…

Kako je predsjednik Vučić rekao, Krizni i epidemiološki štab će doneti sutra nove mjere, te da će to vjerovatno biti pooštravanje mjera, ali bez uvođenja policijskog časa.

  • Maltene smo došli do sličnih rezultata. Mi smo koristili podatke SZO za Srbiju, ovo što objavljuje Ministarstvo zdravlja, došli smo do zaključka da će prvi talas biti gotov 26. maja, počeo je 6. marta. Šta je tu cijeli trik – Gausova kriva ne predviđa nulu, Gausova kriva za svaku zemlju predviđa “škart”, 1 na milion, jer se koristi u industriji. Jedan na milion će biti u opticaju, na sedam miliona, sedmoro ljudi će u principu biti zaraženo, može biti i 20, onda se desilo da smo se mi približili brojci 18, 29. maja, odjedanput je to sve eksplodiralo – priča on.

Prema njegovim proračunima, kraj bi mogao biti 6. avgusta.

Kaže da ćemo se do ovog datuma sigurno nositi sa ovim, a moguće i duže.

  • To ne zavisi od toga da li su podaci lažirani ili ne, nego zavisi kako će situacija da se razvija u narednim danima. Ako bude raslo ili ostane na ovom nivou, sigurno će se produžiti. To je bio slučaj sa Severnom Makedonijom, Bugarskom i Iranom, oni su maltene bili pri završetku, onda je buknulo, oni su još u prvom talasu – kaže Kočović.

Mišljenja je da su “disciplina i vakcina lijek”.

  • Disciplinovana društva kao što je Kina i Daleki Istok, oni lakše prolaze kroz cijelu priču – smatra on.

(Blic.rs)

Leave a Reply