OVA PROMJENA U URINU MOŽE BITI SIMPTOM KORONA VIRUSA: Ukoliko OVO Osjetite, HITNO SE JAVITE LJEKARU

Uncategorized

Ako imate snažan miris urina, postoji velika mogućnost da ste pozitivni na korona virus.
Urin koji je po vama neobično žute boje i koji je intenzivnog mirisa je znak dehidracije koja se zna javljati usljed infekcije korona virusom.

Urin tada ima jedan posebno neprijatan miris jer postaje koncentrisaniji, upravo zbog nižeg nivoa tečnosti u krvi.

Iz ovog razloga, svako ko primijeti da je dehidriran zajedno sa simptomom otežanog disanja, trebalo bi odmah da se javi ljekaru.

– U nekim situacijama pacijenti, i to obično oni stariji ili oni sa hroničnim bolestima mogu da razviju simptome koji mogu zahtjevati njegu u bolnici. To bolničko njegovanje će se zasnivati upravo na primanju tečnosti zbog dehidriranosti. Dehidriranost se primjećuje kada je pojačana žeđ, kada su suha usta, smanjeno lučenje urina, urin jarko žute boje, suha koža, glavobolja i na kraju vrtoglavica – navode doktori sa Univerziteta u Ohaju.

Osim toga, dehidriranost, ali i korona virus prati i strašan osjećaj umora, toliki da pacijenti u dosta situacija nemaju snage da ustanu iz kreveta.

Veoma je važno znati sve znakove koji mogu potencijalno da pokazuju na korona virus. Prvenstveno zbog toga što se on širi veoma brzo, pogotovo zadnjih dana i da je broj iz dana u dan sve veći. Najveći problem i jeste u tome što neki ljudi nisu ni svjesni da imaju virusi tako se odlučuju na razne izlaske i druženja sa velikim brojem ljudi, gdje se na kraju oni svi mogu zaraziti, zbog toga što nemaju svi isti imnunitet. Svaki mogući simptom je potrebno dobro ispratiti, i ukoliko se počne stanje pogoršavati obavezno posjetite ljekara i testirajte se i tako zaštite i sebe a i sve oko vas.

Leave a Reply