Opet Se Oglasila Doktorka DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ – Sad Je Dala Stroge Upute, Jedino Ovako Možete Ući U Gradski Prevoz Ili Avion

Zdravlje

DARIJA KISIĆ JE POPULARNA EPIDEMIOLOGINJA KOJA JE ODLUČILA DA DA NOVE PREPORUKE POD KOJIM PROTUEPIDEMIOLOŠKIM USLOVIMA ĆE SE AVIO SABRAĆAJ ODVIJATI, JEDNA OD MJERA JE DA PUTNIK BUDE TESTIRAN DA LI IMA VIRUS U ZADNJA TRI DANA, POGOTOVO AKO SU U PITANJU POSLOVNA PUTOVANJA, ODNOSNO DOLASCI U SRBIJU.

Sigurno da je to jedna od mjera, koja će biti na snazi vrlo vjerovatno. U sve do sad koji su se primjenjivali s poečtka u međunarodnom saobraćaju, kazala je doktorka u razgovoru za RTS, povodom toga što će se avio letovi otvoriti od 18.maja ove godine.

Istaknula je da fluktuacija ljudi u međunarodnom prometu potencijalno predstavlja rizik, ali da će do tog razdoblja biti još tri tjedna, kada će se dati konačne preporuke.

Što se tiče gradskog javnog prijevoza, koji će početi s radom 4. maja u Novom Sadu i Kragujevcu, a 8. maja u Beogradu i Nišu, bit će navedene i preporuke kojih će se građani morati pridržavati.

“Na primjer, bit će potrebna jedna vrata, s maskom, a ona bez maske moći će je odnijeti na ulazu. Tada se mora paziti na sigurnu udaljenost. Jedan i pol metra do dva je sigurno, ali ako “Maske se mogu koristiti za znatno gušći smještaj ljudi. A umjetni klima uređaj neće se koristiti”, rekla je Kisić Tepavčević za RTS.

Kad je riječ o trgovačkim centrima, koji se također otvaraju 8. maja, rekla je da će biti obvezno nositi maske, držati se na sigurnoj udaljenosti, ne koristiti centralni klima uređaj … što će, dodaje, biti standard u svim zatvorenim prostorima.

Leave a Reply