ONA JE NOVI ČLAN KRIZNOG ŠTABA, EVO KO JE USTVARI DOKTORICA EDITA: Procurila PRAVA Istina!

Novosti

Redovni je profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu

Krizni štab se već sedmicama ponovo svakodnevno obraća javnosti na konferencijama za medije u 15h.

Pored poznatih lica, posljednjih dana često možemo vidjeti i stručnjake koji se do sada nisu obraćali na ovim konferencijama.

Trenutno stanje sa korona virusom danas je saopštila i dr Edita Stokić kao predstavnik KC Vojvodine.

Ko je doktorica Edita Sokić?

Obrazovanje i usavršavanje

Redovni je profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, a rođena je u Kikindi. Medicinski fakultet u Novom Sadu završila je 1986. godine, sa prosječnom ocjenom 9,96. Poslediplomske studije, smjer Neuroendokrinologije, završila je 1991. godine, odbranjenim magistarskim radom pod naslovom “Stanje prolaktinske sekrecije adenohipofize u osoba s različitim funkcionim poremećajima štitne žlijezde”. Doktorsku disertaciju pod naslovom “Uticaj specifične distribucije masnog tkiva na razvoj metaboličkih komplikacija gojaznosti”, odbranila je 1997. godine na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Specijalistički ispit iz Interne medicine položila 1994. godine, a subspecijalistički ispit iz endokrinologije 1997. godine.

Bila je učesnik, organizator i predavač na mnogim domaćim i međunarodnim skupovima.

Član je Udruženja endokrinologa Srbije, Srpskog udruženja za medicinsko pravo, Udruženja za aterosklerozu Srbije, Češkog aterosklerotskog društva, Evropskog aterosklerotskog društva, Evropskog lipoproteinskog kluba, Evropskog društva za studije o dijabetesu, Američke dijabetološke asocijacije, Internacionalnog udruženja za proučavanje gojaznosti i Association of Clinical Research Professionals. Član je Ekspertske grupe za gojaznost Ministarstva zdravlja Republike Srbije, radne grupe za Diabetes mellitus, Ministarstva zdravlja Republike Srbije, radne grupe za dijagnostikovanje i liječenje lipidskih poremećaja. Član je Uređivačkog odbora časopisa „Srpski arhiv za celokupno lekarstvo“.

Autor je i koautor je ukupno 372 rada, najvećim dijelom iz oblasti gojaznosti, poremećaja metabolizma lipida i lipoproteina i šećerne bolesti, poglavlja u međunarodnoj monografiji „Recent Advances in cardiovascular risk factors“, urednika Mehnaz Atiq Intech, kao i autor dvije monografije o gojaznosti.

Izvor: Alo.rs

Leave a Reply