ODMAH PRESTANITE! Zbog Ovih Stvari Koje SVI Radimo Ujutro SVAKI DAN Smo DEBLJI I DEBLJI

Uncategorized

Opće je poznato da se sve naše navike odražavaju na zdravstveno stanje našeg organizma. Kilaža je poseban aspekt našeg zdravlja na koji najviše utiču loše jutarnje navike, na kakav se doručak odlučimo će u mnogome utucati na ostatak dana, te izazvati poremećaj u našem tijelu. Brojna su istraživanja sprovedena u vezi sa ravnotežom u našem tijelu, i sve se svodi na to da ako izgubimo ravnotežu kile će da izmaknu kontroli.

Prvi krivac za poremećaj ravnoteže u našim tijelima je zaobilazak dorukča, ili pak izbjegavanje obilnijeg obroka ujutro. Mnogi strahuju da će, ako se dobro najedu ujutro, nabacati kile. Ali to mišljenje ne može biti pogrešnije. Naime istraživanja na jednom univerzitetu u Tel Avivu su pokazala da je obilniji doručak poželjniji za uravnoteženje prehrane u našem organizmu. Čak se pokazalo efikasnijim da se obilno doručkuje a navečer lagano večera, takav raspored obroka pozitivno utiče na naš metabolizam. Ova metoda je čak poželjnija od one o kojoj od vajkada slušamo, gdje se preporučuju češći i laganiji obroci. Također kao pomagalo u kontroli masnih naslaga se pokazalo i sunce, istraživanja su utvrdila da sunčeve zrake doslovno tope maslo. Naime količina masnoća u ljudskom tijelu se smanjuje što se češće izlaže sunčevim zrakama. Ovo je jedan od razloga što se kile najviše lijepe zimi, dok je ljeti puno lakše održavati liniju. Iako sunčeve zrake imaju pozitivan efekat i u drugom pogledu, treba biti pažljiv. Nemojte pretjerivati.

Unos vode je također jako važan, o tome smo svi čitali. Obzirom da se ljudsko tijelo sastoji većim dijelom od vode logično je da ju treba nadomještati. Samim tim čaša vode ujutro na prazan želudac je preporučljiva. Voda pomaže u ubrzavanju našeg metabolizma, ali i njenim konzumiranjem smanjujemo slobodnu zapreminu našeg želuca pa se i ne možemo natrpati lošim namirnicima. Koje su to još preporuke za zdraviji život pročitajte na ovom LINKU

Leave a Reply