NOVI SIMPTOM KORONA VIRUSA KOJI SE PRVI JAVLJA: Većina Oboljelih Se Žali Na OVO, NIJE KAŠALJ!

Zdravlje

Iako su simptomi korona virusa kod mnogih ljudi potpuno različiti ipak postoji nekoliko pokazatelja koji su uvidjeli svi oboljeli koji su govorili za “Telegraf”.

To je upravo slabost, odnosno malaksalost koja je prethodila iznenadnoj groznici koja se prva javlja kod svih oboljelih pacijenata sa simptomima.

Dr Sanja Mišetić koja je sa novinarima “Telegrafa” podijelila priču o svom dugom oporavku od kovida istakla je da je sve počelo kao i svaka druga infekcija koju je ranije imala. Jedino što je čudno bila je temperatura koju je dobila na poslu kada ju je slučajno izmjerila jer su joj se sušila usta i grlo ju je grebalo, dok je u licu sva bila vrela i crvena.

– Tada je bila 39,2 pa nisam vjerovala i izmjerila na drugom toplomeru gdje je bila 38,7 na šta sam ljutito reagovala i rekla da nijedan nije dobar i treba da se trebuje novi. Nakon dva dana, odmorila sam se, ali sam i bila fizički jako aktivna. Odjednom je počeo iznenadni kašalj, suh, zvonak koji nisam mogla da zauzstavim. Trajao je i po tri sata, a jedva bi stao nakon inhalacije eukaliptusom.

30-godišnja Marija iz Beograda, koja je imala blage simptome infekcije korona virusom ističe da je jedne večeri odjednom dobila temperaturu.

– U petak večer sam dobila tempraturu. U subotu sam se takođe probudila sa temperaturom koja je išla do 38,3 najviše. Popila sam paracetamol i bilo mi je dobro. Nije me toliko lomila i onda je brzo padala, pa posle opet rasla do 38 – istakla je dodajući da je sve to vrijeme bila izuzetno slaba.

43-godišnji I.B. iz Beograda otkrio je upalu pluća upravo zahvaljujući slabosti koju je najednom osjetio.

– Vikend sam proveo u svojoj vikendici sa roditeljima i djecom. Petak kupanje u bazenu, a onda smo subotu i nedelju zbog hladnijeg vremena proveli u šetnji. U nedelju sam osjetio da me bole glava i oči, ali sam mislio da je razlog tome što sam dosta vremena provodio za kompjuterom. Tada sam izmjerio temperaturu i bila je 37,2. U ponedjeljak u toku dana sam izmerio 37,5 i to je trajalo par sati. Osjetio sam malo da me bole mišići, ali sam mislio da je to zbog igre sa djecom u bazenu – rekao nam je i dodao da je narednih dana analizama utvrđeno da, osim što je pozitivan već uveliko ima upalu pluća.

Tijana iz Čačka koja se uspješno izborila sa kovidom i upalom pluća, istakla je da je sve krenulo od iznenadne groznice i slabosti.

– U večernjim satima odjednom sam osjetila jezu, osjećaj hladnoće na rukama, uprkos činjenici da je napolju bilo toplo. Potom sam izmjerila temperaturu koja je bila oko 37,3, legla sam u krevet jer je i dalje postojao subjektivni osećaj hladnoće, kroz 10, 15 minuta temperatura je bila 37,8. Osjetila sam slabost i malaksalost, koja se javila i sljedeće noći uz povišenu temperaturu. Narednih četiri dana sam bila afrebilna (bez povišene temperature), samo osjećaj blage malaksalosti, a uz pomoć PCR testa sam ustanovila da sam Covid-19 pozitivna – kazala je 38-godišnja žena u razgovoru sa “Telegraf.rs”.

Leave a Reply