NIKO GA SE SKORO NI NE SEĆA, A Bio Je Među Najvećima U Jugoslaviji: Nećete Verovati Kako Izgleda Danas Seid Memić Vajta, EVO Čime Se Sad Bavi (FOTO)

Uncategorized

Ne bi se mogli ni prebrojati svi poznati pjevači i estradni umjetnici koji su bili popularni u doba bivše Jugoslavije, kada je sve cvjetalo, pa čak i kultura, zabava i estrada. Naime, to je bilo vrijeme kada su pjevači imali zbilja divne pjesme, publika je uživala i imala je ogroman izbor pjevača koje mogu slušati, od narodne do pop-rock muzike. Dosta tih pjevača se nakon nekog vremena nažalost povuklo sa scene. Naime, neki od njih jednostavno nisu mogli da se snađu u novim pravcima, novim shvatanjima, a drugi su pak napustili sve zbog teških životnih nedaća koje su ih zadesile.

S druge strane, država je tada ulagala dosta više u kulturno-zabavni aspekat društva, pa je bilo i više koncerata i festivala, dok je danas sve to svedeno na minimum a u većini slučajeva muzičku scenu čine narodni pjevači, odnosno popularniji pod nazivom “folkeri”. Jedan od pjevača koji je uveseljavao mnoge bio je zasigurno i Seid Memić Vajta, čovjek kojeg su obožavali svi, ne samo radi njegovog glasa ili pjesama, nego i zbog samog nastupa, veselja, smijeha i dobrog raspoloženja. Vajta je oduvijek bio veseljak, a iza sebe ima i dosta velikih hitova koji su i danas velo popularni. Vajta je uvijek bio vrlo energična osoba i to se moglo vidjeti na nastupima.

On je nastupao i sa grupama Teška industrija i veseli akordi, ali se nakon svega odlučio povući sa javne scene, pa već godinama nismo čuli ništa novo o njemu. Naime, Memić je trenutno u Njemačkoj, gdje živi sa suprugom Vlatkom, a muzikom se više ne bavi već odavno.

Leave a Reply