NEHAMER O AUSTRIJSKIM GRANICAMA – Evo Zbog Čega Je ZAPADNI BALKAN Na Spisku Ugroženih Zemalja

Uncategorized

On je na javnom servisu ORF upitan da li se ne primenjuju dvostruki aršini kada su u pitanju Nemačka, Švajcarska, ali i Rumunija i Češka, a na drugoj strani Zapadni Balkan, posebno apostrofirajući Srbiju, rekao je da je u Srbiji sama vlada podigla nivo upozorenja na situaciju.

-Ne mogu da se složim da primenjujemo dvostruke aršine. U Srbiji je sama vlada na najviši nivo podigla upozorenje. To nije izmišljotina Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije, već je srpska vlada ocenila ozbiljnom aktuelnu situaciju u Srbiji, rekao je Nehamer.

On je ukazao da austrijske vlasti, zbog toga, moraju veliki broj građana poreklom iz Srbije upozoriti na stanje u toj zemlji.

-Ako srpska vlada preduzima nove restriktivne mere iz straha od rasta intenziteta zaraze, onda moramo to ozbiljno shvatiti, podvukao je Nehamer.

Takođe je i Hrvatska posebno apostrofirana, kao zemlja u kojoj rado letuju Austrijanci, uz napomenu da su brojevi zaraze u Nemačkoj četiri puta veći, u Ssvajcarskoj dvostruko veći, a izjave su fokusirane samo na Hrvatsku.

-Zdravstveni eksperti su ti koji daju svoje ocene. Ministarstvo zdravlja je već istaklo da se ne prati samo broj novozaraženih, već više faktora, a tako i broju testiranja. Ne testiraju sve zemlje jednako. Imamo mnogo ljudi poreklom sa Zapadnog Balkana u Austriji, a tokom leta možemo videti pojačane aktivnosti putovanja. Na to gledamo sa zabrinutošću jer smo već videli da se vraćaju u Austriju sa “koronom u svom prtljagu”, kazao je Nehamer.

Leave a Reply