NAUČNICI SU OTKRILI TAČAN REDOSLIJED SIMPTOMA KORONE: Ako Ove 4 Stvari Osjetite OVIM REDOM, To Znači Da NEMATE GRIP, VEĆ KORONU

Zdravlje

Bliži se jesen koja sa sobom donosi veliki strah naučnika i ljekara – kako će se razlikovati simptomi običnog gripa i korone? Rani simptomi kovida su identični običnim virusima i ljudi će masovno biti u dilemi.

Međutim istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Južne Kalifornije u Kuhn Lab laboratoriji, pokazalo je da se po svoj prilici simptomi kovida javljaju tačno određenim redoslijedom, što je dosta neobično budući da, recimo kod gripa, nema tačno utvrđenog redoslijeda simptoma.

Tim ovih naučnika kaže da je redoslijed sljedeći:

  • Temperatura
  • Kašalj i bol u mišićima
  • Mučnina i/ili povraćanje
  • Dijareja

Ono što zaista razdvaja kovid od ostalih bolesti je tajming mučnine i dijareje. Kovid, naime, prvo napada sistem za varenje i tako izaziva prvo mučninu prije nego što se spusti niz sistem za varenje i izazove dijareju. Suprotno se, recimo, dešava kod MERS-a i SARS-a.

  • Ovaj redoslijed je vrlo važan, naročito kada počnu da se preklapaju sezonski gripovi i korona – kaže Piter Kan, autor studije, savetujući ljudima da ako primijete simptome ovim redosledom, obavezno to prijave ljekaru i samoizoluju se.

(Zena.blic.rs)

Leave a Reply