Muštuluk! EVO Kome Ležu Pare Na Račune – PROVERITE Da Li Ste I Vi Među Sretnicima, Isplata Sledi USKORO!

Uncategorized

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je dao intervju tokom dnevnika na državnoj televiziji Srbije, gdje je pričao o trenutnoj situaciji u Srbiji, što zdravstveno, što u ekonomskom smislu. On se nije pojavljivao toliko često u proteklih nekoliko dana kao inače, ali je to i razumljivo obzirom da je bio posvećen dijalogu sa Prištinom i ostalim važnim stvarima za Srbiju. On se sinoć ipak više fokusirao na ekonomiju u državi te je predstavio i novi paket pomoći za preduzetnike.

Vučić je tako sinoć kazao kako se situacija blago popravlja, što se može primjetiti i u Novom Pazaru i Tutinu, gdje broj oboljelih pada, a i pacijenti su stabilni većinom. On kaže kako je Srbija u samom vrhu po broju testiranih u Europi i da se trude maksimalno kako bi testirali što veći broj ljudi na dnevnoj bazi, te da nije u redu napadati Krizni štab koji samo radi svoj posao. Onda se osvrnuo i na mala i sredna preduzeća, kazavši kako razumije njihovu borbu i zna da nije lako opstati, ali da su upravo iz tog razloga donijeli odluku da im se pomogne tako što će Vlada Srbije podijeliti svim radnicima malih i srednjih poduzeća 60% od minimalnog iznosa plata, što znači da će time pomoći milion i 51 hiljadu preduzetnika i preduzeća.

On je također naglasio da je država do sada podijelila velik novac ljudima u Srbiji, „1.360.000.000 evra za 12.000 preduzeća“ – a dato je i tri minimalca, što je otprilike oko 2,2 milijarde. Ovaj minimalac koji će biti isplaćen radnicima malih i srednjih preduzeća, uplaćivat će se i za juli i za august.

Leave a Reply