MUŠKARCI NAJČEŠĆE VARAJU OVAJ TIP ŽENA: Istraživanje Potvrdilo, DA LI SPADATE U OVU GRUPU?

Novosti

Istraživanje koje je sproveo Univerzitet u Konektikatu analizirao je veze gdje jedan partner zarađuje znatno više od drugog, a cilj je bio da se utvrdi da li jaz u zaradi povećava vjerovatnoću da će jedan partner prevariti drugog.

Poznato je da oslanjanje na nekoga finansijski sigurno može uticati na osjećaj moći i jednakosti u vezi te da osoba koja je finansijski zavisna od partnera kompenzuje to na neprimjerene načine. Tim mišljenjem vodili su se istraživači.

Na kraju su zaključili da kad žena zarađuje znatno više od partnera, veće su šanse da će je on prevariti.

Zaključili su da muškarci starosti između 18 i 32 godine koji zarađuju 70 odsto kućnih prihoda rejđe varaju partnerke, dok će muškarci koji zarađuju značajno manje od svojih partnerki prije prevariti svoju ljepšu polovinu.

“Osobe koje finansijski zavise od partnera neverstvo nekad doživljavaju kao pokušaj da povrate pravednost u vezi. Muškarci takvu zavisnost mogu da dožive posebno prijetećom.

Ekonomski zavisnom muškarcu nevjerstvo, u njegovoj glavi, dopušta da se upusti u ponašanje kojim će kompenzovati finansijsku zavisnost istovremeno se udaljavajući od partnerke koja u dom donosi hljeb”, zaključuje vođa istraživanja.

BONUS: Muškarci koji imaju ovakve žene su 10 puta sretniji od ostalih!

Naučnici sa Univerziteta National Autonomous u Meksiku proveli su istraživanje kako bi utvrdili koji tip žena više usrećuje muškarce, a došli su do veoma zanimljivih rezultata.

1

Naime, iako mnogi pri izboru partnera gledaju na izgled, istraživanje je pokazalo kako je to zapravo najmanje bitna stavka.

2

Istraživanje je pokazalo kako su su muškarci koji imaju punašnije odabranice, sretniji od muškaraca koji su u vezama s mršavim ženama. I to čak 10 puta.

3loading…

Muškarci koji imaju punašnije žene češće se smiju od muškaraca s mršavim suprugama, i znatno su sretniji. Mršave žene češće su rezerviranije, fokusiranije na izgled i manje ekspresivne što utječe i na njihov odnos s muškarcem s kojim su u vezi, navodi se u zaključcima.loading…

4

Dodaju i kako punašnije žene lakše riješavaju probleme i konflikte u vezama.

Leave a Reply