MIJENJA SE RADNO VRIJEME KAFIĆA, USKORO DONOSE VAŽNU ODLUKU: Evo O Čemu Se Radi, PAŽLJIVO PROČITAJTE

Uncategorized

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će, ukoliko epidemiološka situacija bude bolja, razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić o tome da se rad ljetnjh bašti pomjeri sa 23 sata, do ponoći

Svima nam je jasno da moramo da sprovodimo restriktivne mjere zaštite kako bi se sačuvalo zdravlje stanovništva. To i činimo. Ipak, privreda mora da radi i živi, a sektor usluga, koji čine ugostiteljstvo, priprema hrane i usluga, kao i hoteli, se nalazi u ozbiljnim problemima – rekao je Vesić za Studio B, a saopštila Gradska uprava.
On je dodao da samo u Beogradu u tom sektoru direktno radi skoro 30.000 ljudi, kao i oko 10.000 u “klabingu” koji je zatvoren.

Sa onima koji imaju ugovore o djelu, to je bar 60.000 porodica koje žive od ovog posla. Zato se trudimo da im pomognemo – rekao je Vesić.
On je podsjetio da je Skupština grada juče usvojila odluku da se ugostiteljima smanji zakupnina za 50 odsto, dodajući da tokom vanrednog stanja korisnicima poslovnog prostora nije naplaćivana zakupnina, već su dobili mogućnost da je plate sa 50 odsto popusta do kraja godine ili u 12 rata naredne godine.

Vesić je dodao da je većina beogradskih ugostitelja koristila paket mjera pomoći Vlade Srbije, i prvi, kao i ovaj najnoviji, koji se odnosi na državhu pomoć kroz minimalac za zaposlene i odlaganje plaćanja poreza i doprinosa.

Zdravlje građana je prioritet i veoma je važno da ugostitelji poštuju sve zdravstvene mjere zaštite koje je vlada propisala. Poštujući te mjere smanjujemo broj zaraženih. Tada ce se steći uslovi da razgovaram sa premijerkom da se radno vrijeme bašti produži do ponoći. Ona ima veliko razumijevanje za privredu, posebno ugostitelje i zahvaljajući njenom zalaganju prihvaćen je moj ijda otvorene bašte i sada rade do 23 sata – rekao je Vesić.
(Tanjug)

Leave a Reply