LIJEČI HEMEROIDE, SNIŽAVA ŠEĆER I KRVNI PRITISAK: Jedite Ga Svaki Dan SEDAM DANA, OVA NAMIRNICA JE SPAS

Zdravlje

Ovo kulinarsko čudo je pravi spas za većinu bolesti

Crni luk ima snažno antibakterijsko dejstvo. Svež luk s medom koristi se zaliječenje bronhitisa i upale pluća, ublažava napad kašlja. Iscijeđen crni luk pomaće kod bolova u ušima i može čak da se nanese na noge kako bi snizio telesnu temperaturu.

Ali malo ljudi zna da je koristan pečen luk. Tokom termičke obrade, on ne gubi svoja svojstva, već naprotiv!

Pečeni luk će pomoći da se izborite sa dugotrajnim ranama i to tako što ćete ispečen luk direktno staviti na ranu.

Ukoliko osjetite neke bolove, topal, pečeni luk stavite na problematično mesto u trajanju od 20 minuta. Bol će brzo nestati.

Čak se i hemoroidi mogu izliječiti pečenim lukom. Pečeni luk treba da jedemo što češće kako bismo spriječili zgrušavanje krvi, a samim tim i srčani udar ili šlog.

On će regulisati dijabetes, pa ga ljekari preporučuju u svakodnevnoj ishrani. Luk možete jesti kao dodatak jelima, ali je najdelotvorniji kada ga jedete na prazan stomak.

Efekat ovakve primjene luka je vidljiv već nakon nedelju dana, a sve zahvaljujući sumporu i željezu koji se nalaze u pečenom luku. Takav luk će pomoći pri normalizaciji glukoze u krvi, pravilnom funkcionisanju pankreasa i jetre.

Kada se jede pečeni luk, poboljšava se stanje pacijenta sa hipertenzijom i aterosklerozom. Luk pomaže krvnim sudovima da se očiste i oslobode viška naslaga.

Nakon pečenja u rerni, luk ispušta esencijalna ulja koja daju ovoj namirnici specifičan miris i ukus.

Leave a Reply