KUĆA VAM JE PUNA MUHA! Otjerajte Ih BRZO I JEDNOSTAVNO: Treba Vam Samo JEDNA Namirnica Za To! (VIDEO)

Uncategorized

Preko zime svi toliko poželimo ljeto i jedva čekamo da minusi pređu u neke više temperature, ali se čini kako tada zaboravimo i na najveće napasnike koji odmah vrebaju sve otvorene prozore vaše kuće kako bi se ušunjali i kljucali vam mozak čitav dan. Muhe su inače poznate po svojoj prljavštini ali i iritantnom zvuku koji toliko može izluditi ljude da ne mogu spavati od njihovog zujanja.

Ono što nas također mnogo nervira jeste da se ovi insekti vrlo često motaju oko hrane, a mogu prenijeti i razne zaraze. Postoji veliki broj hemijskih preparata koji se reklamiraju na sve strane, ali ste već do sada mogli primjetiti da će takvi preparati prije otrovati vas nego muhe. Drugi opet koriste jednu od najstarijih stvari za ubijanje muha, a to je muhalica ali ni sa njom nije baš lako ubiti muhe, plus što čitav dan morate mahati po kući kao mahniti. Ipak, možda niste ni znali da postoji jedna sasvim prirodna stvar koja vas može riješiti muha za sva vremena. Naime, rješenje je i više nego jednostavno, a sigurni smo da ga imate u kući.

Radi se o limunu. Ako se želite riješiti muha, sasvim je dovoljno da uzmete 4 limuna, prerežete ih po dužini, a onda ih stavite u rernu. Najbolje bi bilo da ih stavite na žicu od rerne, i ostavite da tako stoje preko noći. Ujutro kad ustanete, upalite rernu na 100 stepeni i ostavite je uključenu nekih 10 minuta. Nakon toga, rernu trebate ostaviti otvorenu, a pored toga što će vam kuća mirisati na limun, riješit ćete se i muha jer one ne podnose miris citrusa.

Leave a Reply