KO JE MALI BOGATAŠ KOJEG SU ZAVOLELI SIROMASI? Napravio Totalan HAOS, A Evo Ko Je On Zapravo

Uncategorized

Jedno od najvećih iznenađenja na izborima u Bosni i Hercegovini koje se odvijalo u nedjelju, zasigurno je mladi Draško Stanivuković koji je uspio sa samo 27 godina postati gradonačelnik Banja Luke i time je iznenadio i svoje političke suparnike, iako je već odavno najavljivao kako će on biti najmlađi gradonačelnik, a čak i predsjednik Republike Srpske, a tada ga niko nije smatrao ozbiljnim. Draško se kandidovao ispred stranke PDP, a koja je bila podržana i od strane SDS-a.

Naime, ovaj mladić rođen je 1993. godine u Banja Luci, gdje je završio i svoje obrazovanje, a onda je upisao ekonomski fakultet ali ga još nije uspio završiti, a iako su mu se mnogi radi toga podsmijavali, naime, Stanivuković je kazao kako će on završiti fakultet kada postane gradonačelnik, što bi sad i mogao. Navodno se više fokusirao na politiku i htio je da uđe u skupštinu, što mu je i uspjelo. Draško je specifičan po tome što se na sve moguće načine odupirao vladajućima, pa je koristio i neke nekonvencionalne poteze i metode za to, a to se očigledno dopalo narodu jer je dosta njih htjelo da se pojavi neko ko će se suprotstaviti – da nije tako, ne bi vjerojatno glasali za njega.

Iako se od septembra znalo za njegovu kandidaturu, Milorad Dodik je tada govorio da nema šanse da osvoji mjesto gradonačelnika, što se dokazalo suprotnim. Inače, Stanivuković dolazi iz jedne od najbogatijih porodica u Banja Luci, ali on to nikada nije volio previše isticati, nego je uvijek trudio da se “uklopi” među obične ljude.

Leave a Reply