KAKO SE RIJEŠITI MRAVA,ŽOHARA,BUBA I KOMARACA!

Zdravlje

Niko ne voli nepozvane goste, posebno ako oni dolaze u velikom broju i ako su sposobni napraviti štete raznih vrsta. Žohari, mravi, razni insekti… Donosimo vam nekoliko savjeta kako da ih se riješite.

Ubrajate li se među one koji u odbrani od insekata, buba i razne gamadi, hemijskim sredstvima pribjegavaju tek kada ništa drugo ne upali, ovi osnovni koraci pomoći će vam u održavanju prostora.

Prisutnost mrava i žohara ne uslovljava nečistoću u domu i to je vrlo važno znati. Mravi dolaze i zadržavaju se na mjestima gdje ima hrane, dok će žohari okupirati prostor i zbog širenja porodice.

Čistite
Važno je da ne ostavljate ostatke hrane, dobro zatvorite pakovanja i tegle namirnica i uvijek očistite radne površine. To se posebno odnosi na kuhinju. Čistite trpezarijski sto, radni sto te svakako šporet i kuhinjska pomagala. Imate li kućnog ljubimca, posebno u ljetnim danima, zdjelice za hranu i vodu držite što čišće, te pokupite ostatke hrane oko njih. I njihova hrana je zanimljiva mravima, žoharima i bubama, stoga je dobro zatvorite.

Obavezno čistite prostor, pod, kao i najskrivenije uglove doma, a ono što je jako bitno, što češće bacajte smeće i čistite kantu. Imate li dvorište, nikako ne odlažite smeće u dvorištu ili pred vratima stana.

Leave a Reply