Jeziva Posljedica Korona Virusa Koju Niko Do Sada Nije Mogao Ni Zamisliti: NAUČNICI Upozoravaju – Ako Vidite OVO Na Sebi, Hitno Doktoru, DOK NIJE PREKASNO!

Zdravlje

Otkako se pojavio korona virus, pojavilo se i more informacija o simptomima, posljedicama, načinima zaraze i ostalom, ali isto tako i mnogo neprovjerenih informacija koje su se samo usputno dodavale kroz medije, pa je sada više teško i povjerovati šta je prava istina. Ipak, da vas ne buni to što je do sada izašlo milion vijesti o simptomima i posljedicama – vijesti ne mijenjaju tek onako, nego se mijenjaju u skladu sa novim saznanjima.

Obzirom da naučnici nisu znali ništa o virusu kada se tek pojavio, tek su proučavanjem u posljednjih nekoliko mjeseci dolazili do otkrića, a ima još mnogo toga što nije pronađeno još uvijek, pa kako se sazna neki novi detalj, on se i podijeli u javnosti. Tako recimo niko nije mogao ni pomisliti da bi korona bila povezana sa gubitkom kose – vjerovali ili ne, stručnjaci tvrde da postoji poveznica. Naime, iako je ovo respiratorna infekcija, brojni specijalisti iz svih područja su zabrinuti jer korona ostavlja posljedice i u drugim dijelovima organizma. Dermatološki centar Covid-19 zabilježio je preko hiljadu slučajeva iz 38 država sa gubitkom kose ili drugim kožnim oboljenjima, a koji su imali koronu.

Naime, oni kažu kako su svi primjetili ubitak kose nakon što su se izliječili, a doktori kažu kako to može biti i zbog velikog strsa koji se ogleda fiziološki. Slične stvari mogu da se dese i zbog velikog broja stresnih situacija, što korona svakako jeste, odnosno utiče na to,a ovo stanje opadanja kose se naziva Telogen effluvium. Ono se također javlja i nakon nekih drugih bolesti, kao tuberkuloza i malarija.

Leave a Reply