IZNENAĐUJUĆE OTKRIĆE: EVO Zašto Virus Više Napada OVU Grupu Ljudi, Pogledajte Da Li I Vi Spadate Tu!

Zdravlje

Već se neko vrijeme polemiše o tome na koji način se prenosi zaraza korona virusa i zašto neki ljudi imaju težu kliničku sliku, dok neki prođu sa blagom kliničkom slikom ili čak kao asimptomatski pacijenti. Naime, svi zaključci su se do sada pretežno svodili na pretpostavke, što nije ni čudno obzirom da samo nekoliko mjeseci ranije stručnjaci nisu znali apsolutno ništa o ovome virusu. Obzirom da se sada vrši veliki broj istraživanja u cijelome svijetu, već se dolazi do novih otkrića, koja u mnogome mogu pomoći i kod liječenja pacijenata zaraženih ovim virusom.

Naime, iako je do sada najviše govora bilo o tome kakve posljedice korona ostavlja i kako se određene grupacije zaražavaju, naučnici sa prestižnog Jejl univerziteta u Americi došli su do izvanrednog otkrića. Naime, veliki broj liječnika je do sada već primjetio kako, generalno gledajući, kovid više ubija muškarce nego žene. iako su mnogi tvrdili da su to čiste pretpostavke, naučnici sa Jejla su zapravo utvrdili da u tome ima istine i da muškarci gore prolaze kroz zarazu od žena zbog toga što se T-ćelije slabije brane od virusa kod muškaraca nego kod žena. Naime, iako mogu imati isti broj ćelija, one su kod pripadnika muškog spola slabije nego kod pripadnica ženskog spola.

Žene koje su bile zaražene virusom su tokom istraživanja imale bolji odgovor T-ćelija na zarazu nego muškarci, pa se stoga smatra da bi muškarci možda trebali dobijati ojačanje u vidu vakcina kako bi se spriječilo pogoršanje zdravstvenog stanja. Imunitet jednostavno drugačije funkcioniše kod muškaraca i kod žena, što se i ranije pretpostavljalo tokom virusne gripe i prehlade kada je važilo mišljenje kako muškarci mnogo teže podnose čak i prehladu od žena.

Leave a Reply