ISTERALI NESTOROVIĆA, A Sad Ponavljaju Njegove Reči: EVO Šta Dr Kon Tvrdi Da Nas Može Spasiti – IMAMO SAMO JEDNU OPCIJU!

Uncategorized

Dr Kon je izjavio danas kako dolazi do poboljšanja epidemiološke situacije u Srbiji te kako ovaj pad može da se poveže sa uvedenim mjerama, što su i očekivali. Najbolje od svega jeste to što se situacija popravlja i u Beogradu, koji je sedmicama bio najkritičniji grad u Srbiji i najveće žarište korone. Međutim, ovoga puta dr Kon je izjavio nešto vrlo zanimljivo, te je rekao kako nam je to za sada jedina opcija.

Naime, on kaže da se epidemija sada može završiti samo kolektivnim imunitetom, a to se može postići ili vakcinama ili zaražavanjem. On smatra da je vakcina odličan način da se izgradi imunitet kolektiva, jer sprečava dalje širenje zaraze i štiti ljude. Kon je kazao kako do dolaska vakcine, svi treba da se pridržavamo nefarmaceutskih mjera, što uključuje pranje ruku, socijalnu distancu i oštu higijenu. Nažalost, sve je više tvrdnji ali i dokaza da se korona može prenositi i zrakom. Međutim, on tvrdi da mora biti dovoljno infektivna doza kako bi se neko zarazio, a to se najlakše postiže u zatvorenim prostorima, na veseljima, svadbama i drugim dešavanjima gdje se okuplja veliki broj ljudi.

Ovakve izjave su zanimljive upravo zbog činjenice da je svojevremeno Nestorović upravo govorio o ovoj opciji kolektivnog imuniteta, iako je to čini na sebi svojstven način, a tada su ga mnogi demantovali i smatrali kako to nije dobra opcija. Dr Kon je na kraju naglasio da opuštanja više nema jer je očigledno da to samo vodi u propast, a ovakav scenarij više ne smije da se ponavlja.

Leave a Reply