Imala Sam 145 KILOGRAMA I Jela 5.000 KALORIJA NA DAN, A Onda Sam Za 12 MESECI SMRŠALA 68 KILOGRAMA I Nema Muškarca Koji Se Ne Okreće Za Mnom – SADA SAM PRELEPA!

Novosti

Alida je bila žrtva vršnjačkog maltretiranja još od osnovne škole upravo zbog težine, što je imalo ogromne posledice po njeno mentalno zdravlje i dalju svakodnevicu. Priča kako se godinama samopovređivala i patila od samoubilačkih misli pre nego što joj je u 12. godiji dijagnostikovana depresija.

“Nema perioda da ga se sećam, a da me nisu zlostavljali. Uznemiravali su me otkako sam krenula u osnovnu školu. To je trajalo sve dok nisam počela da gubim kilograme. Najgore je bilo u periodu od 12. do 18. godine. U 12. godini dijagnostikovana mi je depresija, kao rezultat ekstremnog maltretiranja sa kojim sam bila suočena. Osećala sam da nisam vredna života i da je sa mnom nešto pogrešno”, priseća se ova mlada Australijanka.

Alida kaže da je njena ishrana oduvek bila loša i nezdrava, te da je neprestano jela ogromne porcije hrane, ponekad unoseći i do 5.000 kalorija na dan.

“Dobijala sam na težini od 6. do 23. godine. Imala sam 82 kilograma u 10. godini, jela sam puno grickalica. Nekada sam jela i tajno, sakrivala sam hranu u svojoj sobi. To je bila zavisnost i posledica lošeg mentalnog stanja”, rekla je ona, a potom i slikovito objasnila kako je izgledao njen dnevni meni.

“Jela sam šest kriški tosta za doručak sa toplim kakaoom, a potom bih imala obrok prepun ugljenih hidrata, poput testenine sa sirom. Večerala bih meso, povrće i ugljenje hidrate, i sve to u izuzetno velikim količinama. Nikada nisam pila vodu, već samo sokove. Unosila sam u sebe oko 3.000 kalorija, ali bilo je dana i kada je to bilo 5.000 kalorija”, priča Alida.

Sve se promenilo kada je odlučila da postane majka, ali nikako nije uspevala da zatrudni sa tadašnjim dečkom. Posetili su stručnjaka za plodnost koji joj je jasno rekao da velika težina i zdravstveno stanje znatno smanjuju njene šanse da postane majke.

Hakon toga, rešila je da promeni svoj život iz korena – ostavila je svog partnera zbog “nezdravog odnosa” i bacila se na novo poglavlje u svom životu.

Do tog momenta ona gotovo da nije napuštala kuću bez preke potrebe, nije mogla da hoda više od 100 metara bez bola, a nije uspevala ni da izađe iz automobila ako je neko parkiran pored nje. Pre nego što je krenula na dijetu vaga je pokazivala brojku od 145 kilograma.

U martu 2017. imala je operaciju želuca za koju kaže da joj je pomogla da kontroliše veličinu porcija. Otpočela je poseban sistem vežbanja i ishrane, i u roku od svega 12 meseci izgubila je neverovatnih 68 kilograma!

“Odlučila sam da je vreme da potražim svoj život. Želela sam da dišem punim plućima, a ne samo da prolazim kroz dan. Želela sam da budem lepa i volim sebe”, rekla je ona.

Alida sada sledi principe veganske ishrane, a svojoj transformaciji otvoreno priča i piše i na Instagramu gde je prati nešto više od 6.000 ljudi, kojima pomaže da nađu motivaciju za gubitak kilograma.

Leave a Reply