I OVO SE SAZNALO- KOJA DJECA TEŠKO PODNOSE KORONA VIRUS- Ova Godišta Se Lakše Razoblijevaju

Uncategorized

Prema najnovijim istraživanjima djeca koja imaju manje od deset godina mnogo manje prenose korona virus na druge, nego li što to čine starije osobe, dok djeca i tinejdžeri od 11 do 19 godina prenose virus isto kao i odrasli. Do ovih saznanja su došli južnokorejski naučnici, a istraživanje je izvršeno na 6 hiljada zaraženih osoba, i na deset puta više kontakata koje su te zaražene osobe imale.

Ovo isto istraživanje je objavio i američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, a uz sve je dato i obrazloženje, a pokazuje se da djeca do deset godina izdišu manju količinu vazduha, a samim time i manje izbacuju virusne čestice, to su i djeca manjega rasta, pa njihove kapljice imaju i manje šansi da dođu do odraslih ljudi. Ali to svakako ne znači da manja djeca ne mogu da prenesu virus, a toga je mnogih strah posebno na jesen kada počnu da rade škole za koje se još ne zna na koji će način funkcionirati

Prema ovom istraživanju, veći su prenosioci tinejdžeri, jer su oni fizički skoro kao i odrasli ljudi, a li i manje paze na držanje fizičke distance kao i na neke higijenske navike. Ovo je još jedna stvar na koju svakako moramo da obratimo ubuduće, jer je očito da će korona biti dijelom naših života određene vrijeme, a po mnogima morati ćemo se zauvijek navići da živimo sa njom. Zato je potrebno da poštujemo mjere zaštite, da ne bi dolazilo do još većih restriktivnijih mjera , poput policijskoga sata ili izolacije. što niko od nas ne bi želio.

Leave a Reply