HITNO UPOZORENJE Iz Lidla: Ako Ste Kupili Ove Namirnice, Bacite Ih ODMAH – Ni Slučajno Nemojte Jesti!

Novosti

Većina velikih trgovačkih lanaca je veoma prometna, obzirom da u posljednje vrijeme svi dolaze više u takve objekte u podmjere, nego u manje radnje, pretežno zato što u većim radnjama imaju više izbora, što je i logično. Ipak, u centrima se krije i nekoliko opasnosti kojih nismo ni svjesni jer pretežno mahinalno kupimo stvari sa polica. Tako na primjer, često može da se desi da uzmemo namirnice kojima je prošao rok, ili kupujemo namirnice koje pakiraju upravo ti trgovački centri, što često može biti pokvareno ili loše upakovano.

Takvi slučajevi su sve češći, jedan od njih je zasigurno najpoznatiji, onaj u Bristolu, gdje su veliki proizvođači poput Lidla, Aska, Alda, Teska i Vejtrouza povukli svoje proizvode sa polica zbog nesigurnosti, što je izazvalo veliku buru javnosti. Građani su bili ogorčeni zbog ovakve vijesti, pogotovo jer većina njih upravo kupuje sve ove proizvode, a više nisu sigurni ni kada su zadnji put jeli nešto od navedenih namirnica koje su opasne po život. Naime, sve se to zakomplikovalo nakon što je došlo do sigurnosnog propusta u pogonu proizvodnje.

Namirnice koje su obuhvaćene ovim povlačenjem, svi oni koji su već kupili mogu vratiti nazad, a bit će im uručen i povrat novca, a to se odnosi na: „Vejtrouz“ i „Dorset“ žitarice, Tesko sir i bademi, soja sos u svim marketima, Aldijev, Teskov i Asda soja sos, „Sejnsburi“ biskvit i kroasani, „Farmhaus Biskvit“ medenjaci, čokolade „Montezuma“, jaja „Dr Zak“, Lidlov špinat za bebe, „Godži“ čoko bobice, Kari sos sa piletinom i „Arnots“ krekeri. Ovo upozorenje se odnosi isključivo za područje Bristola.

Leave a Reply