EVO ZAŠTO JE SVAKA ŽENA NOSILA KOMBINEZON U JUGOSLAVIJI: Kad Čujete Razlog Broj Tri, NEĆETE Ga Nikad Skinuti! (FOTO)

Uncategorized

Ženska moda je uvijek u evoluciji, neke stvari padaju u zaborav dok se neke postepeno vraćaju u trendove. Danas kada žene krenu u šoping moglo bi se reći da nema niti novca niti vremena koliko bi se one zadržati u šopingu. Nekada je ženski ormar bio skromniji, barem što se tiče žena u bivšoj Jugoslaviji. Naime tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka jugoslovenke su pratile trendove, ali ti trendovi su se u mnogome razlikovali od današnjih. Najviše se od svih stvari ističe popularnost kombinezona kod žena.

Ova varijacija na donje rublje je bila iznimno popularna i svaka žena je imala barem pet komada, a to je zapravo dugačka svilena potkošulja koja se koristila preko donjeg rublja. Bez obzira koliko je žensko imalo godina ovo je bio obavezni dodatak. Iznenađujuće je što su kombinezoni izašli iz mode kod ovdašnjih žena jer su ipak imali mnoge prednosti u pogledu formiranja figure žene koja ih nosi. Kada nosite kombinezon nema potrebe da se brinete o stvarima kao što je donji veš koji viri ispod odjeće, a čak i maslo na stomaku, ma koliko ga malo bilo, ovaj odjevni dodatak drži pod kontrolom.

Iako je uglavnom imao estetsku funkciju kombinezon je bio mnogo toga ali nikad monoton, naime izrađivani su primarno od svile, uvijek su bili šaroliki. Izbor boja je bio neprikosnoven a nije nedostajalo ni opcija sa čipkama. I u bvišoj jugoslaviji se znalo biti privlačno, bez obzira što su ovakvi odjevni dodaci više pokrivali od današnjeg donjeg rublja. Da li se vi sjećate ovakvih kombinacija, ili ste previše mladi?

Leave a Reply